Mai Agan pääses kuningliku muusikaakadeemia magistriõppesse (4)

Saaremaalt võrsunud andekas basskitarrist Mai Agan osutus üheks kolmest õnnelikust 20 üritaja seast, kes võeti vastu Stockholmi kuningliku muusikaakadeemia magistriõppesse.

Mai Agan tunnistas, et on magistriõppesse pääsemise üle ääretult õnnelik. “Konkurents oli tugevam kui eales varem ja seekord pean ma silmas pigem kvaliteeti kui kvantiteeti – iga kandideerija oleks seda magistrikohta väärt olnud, kuid 20 kandideerijast võeti vastu ainult kolm,” rääkis ta. Stockholmi kuningliku muusikaakadeemia magistriõpe oligi ainus, kuhu Agan kandideeris. Esiteks põhjusel, et ta on seal juba kolm aastat olnud.

Ta lisas, et on kooli ja sealsete inimestega kokku kasvanud ehk leidnud inimesed, kellega tahab pilli mängida ja kes tahavad temaga koos mängida. Pealegi on selle kooli tase kõrge.

“Ma ei unista enam Ameerikast, sest Skandinaavia muusika on minu arvates palju põnevam, originaalsem ja nüansirikkam ning oma hariduse tahan kätte saada just siin,” kinnitas Agan. “Küll jõuab ka teisele poole lompi mängima minna. Praegu tuleb tugev vundament laduda.” Ta jätkab seega magistriõpet jazz-muusikaosakonnas basskitarri erialal.

Muus osas on noorel muusikul kiired ajad. “Praegu tundub, et kõik see raske töö hakkab end ära tasuma,” tõdes ta. Suvel tuuritab Mai Agan mööda Skandinaaviat Linnea Henrikssoni bändi ja Big City Divas bigbändiga, kuhu kuuluvad ainult naised ja külalisesinejateks on tuntud rootsi artistid.

“Ideed ajavad üle ääre nagu Tuhala nõiakaev,” tunnistas Agan õhinal. Nimelt tahaks ta väga salvestada albumi MaiTrioga (Ain Agani ja Toomas Rulliga), Aces of Basses’iga Raul Vaigla eestvedamisel, folk-fusion ansambliga Kokkukukkumine (Jaak Johansoni, Krista Joonase ja Ain Aganiga), lisaks on juba pooled MaiGroupi plaadi lugudest valmis ning praegu kirjutab ta muusikat soolobassile ja keelpillikvartetile. “Mu elus on praegu väga põnev aeg. Olen selle üle nii tänulik,” kinnitas ta.

Kõige selle kõrvalt igatseb Mai Agan väga kodusaare järele. “Igal hommikul loen ikka kõik saare lehed üle ja vaatan, kuidas teil seal ilm on,” naeris ta. Paraku lähitulevikus tal ühtegi kontserti Saaremaal tulevat ei paista. “Aga loodan vähemalt suvel nädalaks ajaks tulla ning näpud mulda ja varbad liiva panna,” avaldas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 755 korda, sh täna 1)