Saarlased jäid finaalis Selveriga BIGBANK-ile alla

NII SEE LÄKS: Tartlased on Timo Tammemaa bloki üle mänginud. Foto: Sander Ilvest

NII SEE LÄKS: Tartlased on Timo Tammemaa bloki üle mänginud. Foto: Sander Ilvest

Eesti meeste võrkpallimeistrivõistlustel võitsid Hindrek Pulk, Timo Tammemaa, Johan Vahter, Helar Jalg ja Denis Losnikov Tallinna Selveri meeskonnas mängides hõbemedalid, kaotades finaalseerias BIGBANK Tartule 1 : 4.

Pühapäeval lõppenud finaalseeria viiendas kohtumises kaotas Tallinna Selver BIGBANK Tartule 0 : 3 (20, 21, 30). “Pigem ei tehtud täna seda mängu ära, vaid laupäeval, kui Tartu suutis 2 : 0 kaotusseisust välja tulla ja 3 : 2 võita,” ütles otsustavaid mänge vigastuse tõttu pingilt jälginud Hindrek Pulk. “Täna oli meestel juba mast veidi maas. Meeskond võitles lõpuni ja au neile, kuna seis oli lõpus juba väga keeruline. Tartu oli seekord igas elemendis meist parem. Võib öelda, et meeskonnana mängisid nad meid üle.”

Tiitlikaitsja Selver sai oma ainsa võidu teises finaalkohtumises, kui 0 : 2 kaotusseisust võideti 3 : 2. “Plaan oli sama nagu esimeses mängus Tartuski,” ütles Selverile +7 juures 11 punkti toonud Timo Tammemaa pärast kohtumist. “Ainult et kahes esimeses geimis meie oma rünnak logises võib-olla rohkem kui viimased kolm geimi.”

Kalevi spordihallis peetud kohtumises kaotas Selver kaks esimest geimi 25 : 27 ja 25 : 20, kuid võitis järgmised 25 : 18, 25 : 22 ja 16 : 14. Timo Tammemaa sõnul andis Selveri mängus kindlasti tunda mängueelsel päeval põlve vigastanud meeskonna liidri Hindrek Pulga puudumine. “No meil ei olnud mängu alguses sellist kindlat meest, kes oleks raskeid palle enesekindlalt löönud, nagu seda muidu on teinud Hindrek Pulk,” märkis ta.

Hindrek Pulga vigastus jättis küsimuse õhku

Selveri üks liidreid Hindrek Pulk vigastas avakohtumise järel treeningul põlve ja finaalseerias ta enam kaasa ei teinud. Nii jääb õhku küsimus, milline olnuks lõpptulemus tema kaasamängimisel.

“Muidugi olen pettunud, kuna juba teist aastat järjest pean meistrivõistluste finaale kõrvalt vaatama. Usun, et meeskond on ka ilma minuta heas löögihoos,” säilitas diagonaalründaja optimismi.

Finaalseeria järel tunnistas Hindrek Pulk, et hing ikkagi kripeldab, sest ta ei saanud vigastuse tõttu otsustavates mängudes kaasa teha. Aga meeskonnale tal küll mingeid etteheiteid pole.

Hindrek Pulga sõnul oleks ta tahtnud muidugi väga mängida. “Ei taha küll oletada, kas tulemus oleks olnud minu panusega teine. Võib-olla oleks meeskond ennast veidi kindlamalt tundnud,” pakkus ta.

Samas paneb Pulk hooajale kindlasti positiivse hinde, sest vaevalt oleks keegi noorele meeskonnale sügisel sellist tulemust ja Schenkeri liiga võitu ennustanud. “Aga suutsime üllatada ja olen hooajaga rahul,” märkis ta.

BIGBANK kindlam

BIGBANK alustas finaalseeriat kodus kindla 3 : 0 võiduga. “Tartu tegi hea partii,” tunnistas selles mängus 17 punkti toonud Hindrek Pulk. “Meie mäng käis tõusude ja mõõnadega, samas kui neil õnnestus meid serviga ära suruda. Rünnakuga võib rahule jääda, aga blokk ei pidanud, oma serv ei toiminud ja lõpuks lõid juba kõik mehed planeerivat pallingut.”

Kolmanda kohtumise kaotas Selver 1 : 3 (25 : 23; 24 : 26; 23 : 25; 21 : 25). “Koduseinad toetasid neid täna rohkem,” nentis Selveri libero Denis Losnikov. “Mäng oli iseenesest suhteliselt tasavägine. See, kes suutis geimis vähem eksida, see võitiski. Nii ka mängu.”

Losnikovi sõnul oli Selveri mänguplaan esimeste finaalkohtumistega võrreldes praktiliselt sama – üritada vastase mängu oma servi ja blokiga lõhkuda. “Selles mängus meil blokk ei töötanud nii nagu alati. Palju löödi kätest minema,” tõdes libero.

Selver kodus seeriat viigistada ei suutnud ja pidi kahe geimivõidu järel leppima 2 : 3 kaotusega. Servi vastuvõtul kehvalt mänginud libero Denis Losnikov nägi endal süüd.

Selver võitis kaks esimest geimi 32 : 30 ja 25 : 23. “Algus oli tõesti hea,” tunnistas libero Denis Losnikov. “Ega Tartu ka halvasti mänginud, lihtsalt kahes esimeses geimis oli meil õnne rohkem.”

Järgmised kolm geimi kaotati aga 16 : 25, 21 : 25 ja 12 : 15 ning Selver jäi seerias 1 : 3 kaotusseisu. “Kogu meeskonnal käis mingi nõks läbi,” märkis Losnikov. “Mäng hakkas allamäge minema ja tagasi ei suudetud sealt tulla.

Kõige enam lagunes vastuvõtt. Julgen öelda, et meeskond kaotas minu pärast. Ei saanud otsustavatel hetkedel servi hästi kätte. Tartu meid otseselt millegagi ära ei surunud, andsime ise oma mängu käest.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 106 korda, sh täna 1)