Sadama körts – koht, kus ankrusse jääda

KOHT, KUHU TULLA: Uut toitlustuskohta kutsuvad uudistama klienditeenindaja Ingela Kaljuste, omanik Kariina Tambu ja teenindaja Laura Väli. Foto: Kalmer Saar

KOHT, KUHU TULLA: Uut toitlustuskohta kutsuvad uudistama klienditeenindaja Ingela Kaljuste, omanik Kariina Tambu ja teenindaja Laura Väli. Foto: Kalmer Saar

Ehkki Orissaare Sadama körtsis on toimunud juba mitu üritust, avati uus söögi- ja joogikoht ametlikult laupäeval.

“Kõigepealt suur tänu veterinaar- ja toiduametile, Toivo Jürissonile ja Marje Pelingule, et nad meid tunnustasid,” ütles kõrtsi üks omanikest, OÜ Sadam juhatuse liige Kariina Tambu, kes on esialgu ka ise kokana ametis.

Sõprade abiga renoveeritud hubases ruumis, mille seintel ripuvad meremaalid ja kus toolid-lauad on ehtsast puidust, on kohti maksimaalselt poolesajale inimesele. Suvisel ajal lisandub kümmekond terrassikohta.

“Usun, et see on ka meie koha pluss, et ta ei ole nii väga suur,” märkis Tambu, kelle sõnul osutusid kunagise Soovipoe maja valimisel otsustavaks just selle asukoht ja ajalooline taust. Ka aastakümneid tagasi tegutses samas hoones kõrts. “Tihtipeale sõitsime koos Annikaga (Annika Septer – teine omanik ja OÜ Sadam juhatuse liige, suvesaarlane) sellest majast mööda ja mõtlesime, et siin võiks midagi taolist olla, ja lõpuks tegime selle ära.”

Küsimusele, kui keeruline oli Saaremaal säärase ettevõtmisega alustada, vastas viimased neli aastat Tallinnas toitlustusäris tegutsenud Kariina, et magamata öid kogunes tal ikka päris palju. “Tallinnas läks meil kergemalt kui siin. Üks asi on see, et ma ei aja pliiti enne “vihaseks”, kui tellimus on ees, aga siin on täielik riskibisnis,” tähendas ta.

Lisaks Kariinale endale, kes õppis kokaks Tallinna teeninduskoolis, töötab teise kokana tema õde, peagi Kuressaare ametikoolis kokaõpingud lõpetav Katrin Prahv. Mõlema õe huvi kokkamise vastu on pärit ema Evilt ja kunagi olevat mõeldud ka oma pagaritöökoja peale. Teenindajaid on esialgu kaks, Laura Väli ja Ingela Kaljuste, kuid suvehooajaks võetakse neid kindlasti juurde.

Kariina märkis, et ega nad arvagi, et uus kõrts peaks kõigile meeldima, aga kuna Orissaare on piisavalt suur alevik, siis loodetakse leida oma kliendid. Sadama körts püüab kliente ka sõbralike hindadega. Menüügi on mitmekesine, pakkudes nii kõrtsi sobivaid suupisteid, praade kui ka magustoite. Näiteks pakub Sadama körts suupisteks kanapugusid, mida muudest söögikohtadest ei leia. Oma menüü on lastele. Esmaspäevast alates pakutakse ka päevapraadi ja -suppi. Tellida saab torte ja kringleid.

Head sööki pakkuv kõrts on mõeldud igas vanuses inimestele. Tulevikus on plaanis paigaldada maja teisele korrusele piljardilaud. Elavat muusikat hakatakse pakkuma kaks korda kuus. Samuti on lähitulevikus kavas anda võimalus esineda ka noortebändidele. Reedel toimus karaokeõhtu, laupäeval tantsitas rahvast Taniel Vares.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 991 korda, sh täna 1)