Sobiv koht sõjamängudeks?

Kaitseliidu laskeharjutusele laupäeval Muhus Koguva karjääris olid seekord oodatud kõik huvilised ja tundub, et üritus läks igati korda.

Rahul olid vabatahtlikud sõjardid, kes said granaadiheitjatest autovrakke puruks lasta, ja ka pealtvaatajad, kelle jaoks oli üles seatud relvanäitus. Ilmselt soosis laskeharjutust seegi, et ilmad on külmad ja rahuarmastavad suvilaomanikud saarele alles saabumata.

Kuna kohalikke elanikke oli toimuvast eelnevalt teavitatud, ei protesteerinud seekord ka nemad toimuva vastu. Kusagil peab ju vabatahtlik kaitsearmee oma sõjalisi oskusi lihvima.

Ehk oleks selleks sobilikum koht siiski Karujärvel asuv endine Dejevo sõjaväebaas? Sinna rajatakse aga spordiradasid ja puhkeala. Pealegi võivad tankitõrjerelvad sealsele loodusele kahju teha, erinevalt läbikaevatud karjäärialast Muhus.

Seda, et me vaenlase rünnaku korral oma maa ja riigi taas püssipauguta ära annaksime, nagu juhtus 1939. aastal, ei taha meist ilmselt enam keegi. Kuid rünnakuohtu olematuks rääkida, viidates NATO vihmavarjule, nagu seda aastaid tehtud on, Krimmis ja Ukrainas toimuva valguses enam ei saa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 113 korda, sh täna 1)