Uue valla volikogus on 19 kohta (17)

Kaarma, Kärla ja Lümanda vallajuhid kinnitasid eilsel pressikonverentsil, et valdade ühinemisprojekt on valmis ja nüüd läheb see vallavolikogudele heakskiitmiseks. Esimesena hakkab projekti arutama Kaarma volikogu. Seejärel tutvustatakse projekti rahvale ja vähem kui pooleteise kuu pärast saab rahvas oma sõna öelda. 

Eile projektile veel viimase omapoolse pintslitõmbe teinud ühinemise juhtrühm oli tulemuse osas meelestatud üsna optimistlikult. “Praegu ei saa teemaks olla, et mis saab siis, kui ühinemist ei tule,” ütles Kaarma volikogu esimees Urmas Lehtsalu.

Kärla vallavanem Tiina Luks lisas, et lepingu projekt ei ole veel lukus ja rahvas saab teha sinna omapoolseid täiendusi ning seejärel neid ettepanekuid arutatakse. Lepingu täpset sisu veel avalikustada ei soovitud.

Küll toodi ühe huvitava arvuna välja see, et seadusele vastavalt on uue valla volikogu 19-liikmeline. Kõik kuus vallajuhti kinnitasid Saarte Häälele, et juhul kui tuleb ühendvald, kavatsevad nad selle volikogusse kandideerida.
Võimalike nimekirjade ja vallavanema nimedega spekuleerima ei hakatud. “Tuleks tavaline valimisvõitlus,” ütles Kaarma vallavanem Andres Tinno.

Läbirääkimiste koordinaator Koit Kelder ütles, et tema arvates tasub esiletõstmist, kuidas läbirääkimiste käigus on oldud ühise asja nimel väljas ja omakasu pole keegi taga ajanud. Keldri meelest on see üsna ainulaadne olukord.

Kokku on erinevates komisjonides ühinemist arutanud sadakond inimest. Kõik vallajuhid olid ka seda meelt, et isegi kui ühinemist ei tuleks, on läbirääkimiste protsessis saadud valdade asju arutada ja probleemidest rääkida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 166 korda, sh täna 1)