Võimlejad ja tantsijad näitasid taset (FOTOD) (1)

TUNNUSTUSAUHIND: Gymnastica mudilased (vasakult) Gertrud Kirs, Miia Arro, Ulla Maripuu ja Maria Merelaid. Foto: Sander Ilvest

TUNNUSTUSAUHIND: Gymnastica mudilased (vasakult) Gertrud Kirs, Miia Arro, Ulla Maripuu ja Maria Merelaid. Foto: Sander Ilvest

Läinud reedel ja laupäeval toimus Kuressaare Vanalinna kooli võimlas järjekordne Saare maakonna võimlemis- ja liikumisrühmade festival “Hea rüht kõigile”.

Festivali korraldaja, võimlemisklubi Gymnastica juhataja ja treener Tiiu Haavik ütles, et reedel oli õpilaste omaloominguliste kavade konkursil 91 esinejat. Esitati kokku 19 kava kolmes kategoorias: vahendita võimlemiskavad, vahendiga kavad ja tantsukavad. Väga kõrgetasemelised olid Haaviku sõnutsi Vanalinna kooli ja Saaremaa ühisgümnaasiumi 9. klasside kavad. “Eraldi peab ära märkima Leisi keskkooli ja Kuressaare gümnaasiumi poisterühma esinemise,” kiitis Haavik.

Laupäeval osales treenerite juhendatavates rühmades registreerimislehtede andmeil 263 võimlejat-tantsijat. “Kõik olid väga tublid,” kinnitas Tiiu Haavik. Žüriilt said tema sõnutsi kiita kõik mudilasrühmad, tublid olid Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Vanalinna kooli võimlejad, ka võimlemisklubi Gymnastica ja Flexi võimlejad näitasid head taset. Huvitavad kavad esitas Kärla põhikooli lasterühm.

Erilist tunnustust väärib Haaviku kinnitusel aga Kuressaare pensionäride päevakeskuse eakate rühm oma suurepärase esinemisega. “See on näide, et liikumine hoiab keha ja vaimu virge,” kiitis ta krapsakaid pensionäre.

Gymnastica treener Kadri Sarjas, kes tänavu osales festivali žüriis, hinnates rühmasid 1. klassist kuni seeniorideni välja, leidis, et festivali tase oli väga hea. Eriti meeldiv oli tõdeda, et võimlejate-tantsijate tase on ühtlustumas.

Sarjas ütles, et festivalil esitati võimlemis- või tantsukavasid ning tunnustus- või innustusauhinna said tegelikult kõik osalenud rühmad, kuna festivali eesmärk on just liikumisharrastuse populariseerimine ja esinemisvõimaluse pakkumine. “Väga vahva oli osalejaid jälgida, treenerid on teinud fantastilist tööd!” kinnitas Kadri Sarjas.

Üldse toimus võimlemis- ja liikumisrühmade festival Saare maakonnas 29. korda ja üritusega jäid väga rahule nii osalejad kui ka korraldajad. “Järgmine, 30. festival tuleb eriline,” lubas Tiiu Haavik, lisades, et seda nüüd õige pea nuputama asutaksegi, kuidas sünnipäevapidu korraldada.

Tunnustusauhinnad

Koolieelikute  rühmad

Võimlemisklubi Gymnastica  mudilasterühm

Juhendajad: Kadri Sarjas ja Britha Kuldsaar

Huvikooli Inspira laste show ja karaktertantsu rühm

Juhendaja: Inge Jalakas

I-IV kl. Laste rühmad

KNHK liikumis- ja tantsuring Lizarthe III-V kl. Laste rühm

Juhendaja: Ene Vahter

Võimlemisklubi Flex 2.-4.kl. lasterühm

Orissaare SK lasterühm

Juhendaja: Tiina Käen

Gymnastica 6.-8. a laste rühm

Gymnastica I-IV kl laste rühm

Juhendaja: Tiiu Haavik

Huvikool Inspira 2.-4.kl. laste Show ja karaktertantsu rühm

Juhendaja: Inge Jalakas

5.-8.kl noorte rühmad

Kuressaare Vanalinna kooli ja Gymnastica 5.-7.kl tütarlaste koondrühm

Juhendaja: Tiiu Haavik

Huvikool Inspira 5.-8.kl show-ja tänavatantsu  rühm

Juhendaja: Nikolai Räbin

9.-10. kl rühmad

Gymnastica SÜG-i 9.-10.kl neidude rühm

Kuressaare Vanalinna kooli neidude rühm

KNHK neidude rühm

Juhendaja: Tiiu Haavik

Täiskasvanute rühmad

Kõhutantsutrupp Cameela

Juhendajad: Jaana Kallas ja Ene Riis

Kuressaare Päevakeskuse eakate rühm

Juhendaja: Õie väli

 

Fotod: Sander Ilvest ja Marko Kaju

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 442 korda, sh täna 1)