Ainuke võimalus – lahkuda? (1)

Endise Orissaare vallavanema Aarne Põlluääre saamine Tori valla arendusnõunikuks on kõva sõna. Arvestades seda, et kandidaate oli 17.

Toimetusele teadaolevalt ei ole sama hästi läinud teistel Saaremaa endistel omavalitsusjuhtidel, kes viimaste valimistega seoses oma töökohast ilma jäid.

Muidugi me ei tea, kas nad on mandrilt tööd otsinud, kuid neil vähestel konkurssidel, mis on avaliku sektori juhikohtadele Saaremaal korraldatud, ei ole nad valituks osutunud. Ometi ei ole nad kodusaare tolmu veel jalgelt pühkinud.

Mandrile tööle minek on raske otsus, mõistagi on parem töötada kodumaakonnas ja olla igal õhtul oma kodus. Võib aga arvata, et valdade ühinemisel kaotab oma koha veelgi rohkem omavalitsustöötajaid – räägitagu praegu pealegi ka muud juttu –, sest vastasel juhul poleks ju ühinemisel mõtetki. Mida siis ikkagi teha, kas lasta latt allapoole ja võtta vastu mõni vähem prestiižne amet, otsida meelepärast tööd mandril või õppida ümber?

See on otsus, mis tuleb langetada varem või hiljem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)