Lennuamet nõustus Sõnajalgade tuulikuga (5)

Teisipäeval saatis lennuameti lennuliiklusteenistuse ja lennuväljade osakonna juhataja Kristo Vallimäe Salme vallavanemale Kalmer Poopuule kirja, milles lennuamet nõustus Salme vallas Lassi külas asuva Eleoni elektrituulikule kasutusloa väljastamisega.

Salme valla ehitus- ja maanõunik Jüri Kluge ütles, et nüüd saab vallavalitsus tuulikule kasutusloa väljastada. Seni oli puudu lennuameti kooskõlastus.

Tuuliku üks ehitajatest Andres Sõnajalg kinnitas, et tuulik töötab katserežiimil, mõõdetakse voolukvaliteeti. “Tegemist on prototüübiga ja selline uue põlvkonna tuulik on elevust tekitanud kogu maailmas. Tegemist ei ole üksiku tuulikuga, vaid eesmärgiks on nende tootmine,” rääkis Andres Sõnajalg.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 534 korda, sh täna 1)