Kui Venemaa majandus kukub 3,5%: Suuremad kannatajad on Baltimaad ja Soome

KRIIS: Kui juba niigi pingeline Ukraina kriis peaks selle aasta jooksul veelgi teravnema, võib meie idanaabri Venemaa majandus sattuda suurde langusse. Ekspertide väitel võib see halvasti mõjuda ka Eesti majandusele. Pildil protesteerivad ukrainlased Kremli sekkumise vastu nende riigi siseellu. Foto: cbsnews.com

KRIIS: Kui juba niigi pingeline Ukraina kriis peaks selle aasta jooksul veelgi teravnema, võib meie idanaabri Venemaa majandus sattuda suurde langusse. Ekspertide väitel võib see halvasti mõjuda ka Eesti majandusele. Pildil protesteerivad ukrainlased Kremli sekkumise vastu nende riigi siseellu. Foto: cbsnews.com

Kolme riigi uurimisinstituudid selgitasid, milliseid tagajärgi põhjustaks Saksamaal, Euroopa Liidus ja USA-s Venemaa suurem majanduslangus, mis on Ukraina kriisi ja Lääne kehtestatud sanktsioonide tõttu vägagi tõenäoline.

Mis puutub Euroopa Liidu suurematesse riikidesse ja Ameerika Ühendriikidesse, siis neile ei kujutavat Venemaa majanduslangus erilist ohtu. Ekspertide sõnul peaks majanduskasv kõigi eelduste kohaselt, juhul kui Ukraina kriis veelgi süveneb ja Lääs majandussanktsioone Venemaa suhtes veelgi karmistab – mis paratamatult kutsub esile Moskva vastumeetmed –, aeglustuma suuremates riikides vaid mõne kümnendiku protsendi võrra. Palju täbaramas olukorras on aga Venemaa vahetud naabrid, eelkõige Baltimaad ja Soome.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 257 korda, sh täna 1)