Võidaks lotoga miljoni, ostaks palju raamatuid

LAENUTAB MITMEST KOHAST: Suure lugejana laenutab Mall Matt lisaks Leisi ja Pärsama raamatukogule raamatuid ka linnast. “Sain need raamatud, mida pole varem lugenud,” rõõmustab ta raamatukogust tulles. Foto: Sander Ilvest

LAENUTAB MITMEST KOHAST: Suure lugejana laenutab Mall Matt lisaks Leisi ja Pärsama raamatukogule raamatuid ka linnast. “Sain need raamatud, mida pole varem lugenud,” rõõmustab ta raamatukogust tulles. Foto: Sander Ilvest

“Ma ei tea küll, mis kiiks see on, aga raamat peab mul kogu aeg kõrval olema,” ütleb Leisi vallas Lõpi külas elav Mall Matt, kes ilma raamatuteta oma elu ette ei kujutaks.

Igapäevaselt turvafirmas Securitas leiba teeniv Mall mõtiskleb, et raamat on koht, kuhu saab põgeneda. “See on hoopis teine ja põnevam maailm.” Nii on pärast pikka ja väsitavat tööpäeva raamat abimeheks just töörutiinist väljalülitumisel ja lõõgastumisel. “Mul ei tule uni ka enne, kui ma pole saanud raamatut lugeda,” räägib ta oma harjumusest.

Ühe meeldejäävama raamatuna toob ta välja prantsuse kirjaniku Alexandre Dumas`romaani “Kolm musketäri”, mida ta hakkas lugema õhtul kell kümme ja lõpetas hommikul kell kuus. “Maailm ja mõnda” sarja raamatud on Mallel kõik läbi loetud, ja suisa mitu korda.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 392 korda, sh täna 1)