Lihavõtted kasvatasid munamüüki üle nelja korra

Lihavõttepühade ajal suurenes munamüük mitmekordselt ning valdavalt eelistati valgeid mune. 

“Müüsime eelmisel nädalal Kuressaare Maxima XX supermarketis üle 8000 M10 karbi mune, mis on neli korda rohkem kui tavanädalal,” ütles Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid, kelle sõnul oli korraga müügil seitset sorti mune.

Saare Selveris kasvas munamüük Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul tavamüügiga võrreldes samuti üle nelja korra. Seejuures oli klientidel valida kümne erineva munasordi vahel. “Kaks muna müüsid võrdselt palju – Selveri munad ning Talleggi suured lihavõttemunad,” ütles Vilu.

Rimi Eesti Food AS kommunikatsioonijuht Katrin Bats märkis, et nende kauplustes kasvas kanamunade müük pühade ajal pea kahekordseks. “Samas näiteks Kuressaare Rimi kaupluses oli müük lausa 2,5 korda suurem tavapärasest,” ütles Bats, lisades, et eelistatuim oli ikka valge muna, mis sobib hästi kaunistamiseks. Peale kanamunade on suuremate Rimi kaupluste sortimendis ka jaanalinnu- ning vutimune. Ka neid osteti pühade ajal tavapärasest rohkem.

Saaremaa tarbijate ühistu müügijuht Aivar Vasur tähendas, et pühadenädalal oli nende kaupluste munademüügi kasv 69% ning enim eelistati valgeid mune.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 252 korda, sh täna 1)