Lugeja kiri: Mõtlemapanev vahejuhtum (3)

Sõitsin möödunud nädalal jalgrattaga mööda kergliiklusteed, mis viib Roomassaare sadamasse. Pöörasin sõelmetega kaetud teele ja jõudsin puhastusjaama juures olevale kergliiklustee ristmikule, kui minust vuhises mööda sõiduauto Honda. Esialgu ma ei uskunud oma silmi. Kui aga jõudsin mere ääres asuvale puhkeplatsile, seisis sama auto seal. Küsisin siis juhilt, kuidas ta sinna sai. Tema vastas, et siin ju tohib autoga sõita. Et kogu aeg sõidetakse.

Olen tõesti ka ise märganud, et seal on autojälgedest sisse sõidetud korralik tee. Andsin autojuhile võimaluse lahkuda. Algul ta vaidles vastu, aga kui ütlesin, et kutsume siis politsei ja vaatame, kes õigust räägib, kadus ta kiiresti autosse ja lahkus vaikselt.

Küsin vastavatelt instantsidelt, kuidas selline korralagedus üldse toimuda saab? Ma ei taha üldse fantaseerida, missuguse õnnetuse võib põhjustada kitsal kadakatevahelisel teel auto ja jalgratta kokkupõrge.

Jalgrattur I. R.
(nimi on toimetusele teada)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 801 korda, sh täna 1)