Päästjad kontrollisid lõkketegijaid ja grillijaid

SELGITUSTÖÖ: Et Pärsamal oli lõke juba peaaegu kustunud, toodi pärast selgitustööd ühisel jõul kohale kaks pange veega ja Juri Zabellevitš manitses perenaist teinekord ettevaatlikum olema. Foto: Sander Ilvest

SELGITUSTÖÖ: Et Pärsamal oli lõke juba peaaegu kustunud, toodi pärast selgitustööd ühisel jõul kohale kaks pange veega ja Juri Zabellevitš manitses perenaist teinekord ettevaatlikum olema. Foto: Sander Ilvest

Laupäeval kontrollisid Saaremaa päästeametnikud tuleohutusnõuete täitmist lõkete tegemisel ja grillimisel.

“Kokku kontrolliti kahtteist lõket ja kolme grilli. Selgitustööd tehti 15 korral,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Saarte Hääl sõitis kaasa operatiivkorrapidaja Juri Zabellevitšiga. Esimene peatus tehti Saklas, kus tee ääres taluõues oli lõke. Tuli oli ümbritsetud kiviringiga ja selle juures valvas rehaga naisterahvas. Puudus veeämber, aga selle tõid kiiresti kohale aias mänginud lapsed.

Nii leplikult ei suhtunud asjasse aga krundi teises servas asuva maja juures “pühi pidavad” mehed. Kõvahäälselt anti teada, et tegemist on eramaaga, kuhu võõrastel asja pole. Fotoaparaati peljanud mehepojad kinnitasid, et nad on ennast piisavalt laadinud, et kambaga suurimgi kulupõleng ära kustutada.

Pärsama kandis oli tee ääres üksik lõke, mille ümbert oli kulu niidetud ja esmased tulekustutusvahendid olemas. Puudusena tõi operatiivkorrapidaja välja, et kuigi metsa suunas oli lõke kiviaiaga piiratud, olid esimesed puud lõkkele liialt lähedal.

Angla tuulikumäest diagonaalis üle tee oli näha suuremat suitsusammast. Siingi oli perenaine lõket valvamas, aga puudus veeämber. Lõkke ümbert oli kulu niidetud, aga tuule suund oli just niitmata kulu poole. Ka mets, mis oli lõkkekohast küll kuivenduskraaviga eraldatud, asus lähemal kui 20 meetrit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 729 korda, sh täna 1)