Pudelisokutaja pandi enda järelt koristama (10)

TEOLT TABATUD: Antti Kopliste loodab, et oma järelt prügi ära korjama pandud mees seda kusagile mujale metsa ei tassi. Foto: Antti Kopliste

TEOLT TABATUD: Antti Kopliste loodab, et oma järelt prügi ära korjama pandud mees seda kusagile mujale metsa ei tassi. Foto: Antti Kopliste

Tabanud läinud neljapäeval teolt tema kinnistule kotitäie viinataarat toonud kodaniku, võttis Antti Kopliste pudelisokutaja autolt võtmed ning pani mehe sodi üles korjama ja kaasa võtma.

Kaarma vallas nn Upa kolmnurga servas elav kellassepp ja pillimees Antti Kopliste rääkis, et esmalt sai prügisokutajale jaole tema abikaasa Haivi. Soliidses eas härra auto oli jäetud suure maantee äärde ning mees ise väljus tühja kilekotiga metsast Antti perele kuuluval kinnistul umbes 50 meetri kaugusel elamust.

“Esmalt oli ta öelnud, et pani metsa veidi pudeleid. Teine reaktsioon olnud see, et “kes te üldse olete, et kamandama tulete”,” meenutas Kopliste abikaasa kohtumist prügisokutajaga.

Saanud naiselt telefonikõne, kiirustas Antti kohale. Mehel auto mootor juba töötas ning Antti istus autosse, võttis võtmed ja pani prügisokutaja valiku ette, et enne ei lähe ta kuhugi, kui metsaalune on puhtaks tehtud.

Selgus, et mees oli metsa viinud terve suure kotitäie tühja viinataarat, mis lõhnas veel üsna värske kasutamise järele.

Kopliste usub, et see polnud kodanikul esimene kord viinapudeleid metsa tuua – sarnaseid hunnikuid oli metsas veel kaks.

“Kuna sama käekirjaga, siis sama inimene,” arvas Kopliste. Seda väidet sokutaja ümber ei lükanud, seega tuli tal ka teised pudelihunnikud koristada ning kaasa anti mehele soovitus, et taarat saab vabalt panna klaasikogumise konteineritesse.

Pudelisokutajaga jäi kaup, et prügi ta enam metsa alla ei vii ning autonumbrit ja mehe nägu Antti ei avalikusta (toimetusel on mõlemad teada – toim). “Ma loodan, et see töötab,” rääkis Antti Kopliste.

Prügiga on maanteedeäärsete kinnistute omanikud kimpus niigi. “Mul on 150-meetrine teelõik ja igal kevadel koristan sealt kaks suurt kotitäit autoaknast välja visatud prügi,” nentis Kopliste ja lisas, et igasugused “Teeme ära” kampaaniad ja teavitused on kindlasti abiks. “Ehk mõni hakkab mõtlema,” arvas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 017 korda, sh täna 1)