Saartele sõitis tippaegadega võrreldavas suurusjärgus reisijaid

Kevadpühade ajal veeti Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla liinil üle kokku 12 321 sõidukit. Mõlemal liinil oli reisijaid sama palju kui vanade laevade ajal suvistel tippnädalavahetustel.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul valitses kevadpühade ajal Saaremaa ja Hiiumaa laevaliinidel suvi nii ilma kui ka sõitjate arvu poolest.

“Virtsu-Kuivastu liinil oli sõidukite hulk suvevälise aja kohta märkimisväärne ja võrreldav lausa möödunudsügisese Saaremaa ralliga, mis on senine hooajaväline rekord. Laevad tulid suure koormusega hästi toime – Saaremaa liinil tehti neljapäeva õhtul operatiivselt lisaks plaanilistele lisareisidele veel kaks lisaringi, et kõik sõidukid ilma pikema ooteajata saarele toimetada, pühapäeval oli liiklus samuti ladus,” rääkis Treiel.

Neljapäevast pühapäevani tuli Virtsust Kuivastusse 4852 sõidukit ja Virtsu läks 4414 sõidukit, Rohukülast tuli 1603 ja Heltermaalt läks 1452 sõidukit. Kõige enam reisijaid oli neljapäeval, mil Saaremaale siirdus üle mere 2149 sõidukit ja Hiiumaale 732 sõidukit. Pühapäeval läks Saarest 2348 ja Hiiust 794 sõidukit. Võrdluseks, et suvevälisel ajal on senised suurimad sõidukite arvud olnud Saaremaa liinil umbes 1800 ja Hiiumaa liinil 640 sõidukit päevas tippsuunalt. Kokku teenindas Väinamere Liinid pühadeperioodil 12 321 sõidukit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 174 korda, sh täna 1)