Selgusid maakonna 2014. aasta meistrid maastikujooksus

Pühapäeval selgitati Kuressaare tervisepargis käesoleva aasta maakonna meistrid maastikujooksus. Võistluse korraldas MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks.

Esimesena jooksid meistritiitlile naised. Nende jooksumaa pikkus oli 4 km ehk kaks ringi. Meistritiitlit kaitses Annika Vaher (JK Sarma) ajaga 15.51, olles nüüd kolmekordne võitja sel alal.

Mitmekordne maakonna meister maastikujooksus Taimi Kangur (JK Sarma) tuli viiendat aastat järjest teiseks, ajaga 16.12. Mõlemad tegid sellel rajal tubli isikliku rekordi. Kolmandaks jooksis end Anni Kokk (Kuressaare Gümnaasium), võites ajaga 18.02 oma esimese meistrivõistluse medali maastikujooksus. Naisveteranide arvestuses olid kaks esimest jällegi Vaher ja Kangur.

Meeste jooksumaa pikkus oli 6 km ehk kolm ringi. Meistritiitlit asus jahtima suurim arv jooksjaid nüüdse Eesti vabariigi ajal – 24. Peafavoriit esikohale oli eelmise aasta hõbe Henek Tomson (Sparta SS). Pingelises duellis Kalev Õisnurmega saavutas ta ajaga 19.42,9 oma esimese maakonna meistritiitli maastikujooksus. Väga tugeva jooksuga jõudis hõbemedalile eelmise aasta pronks Kalev Õisnurm (SV Torutööd OÜ) ajaga 19.51,2. Oma üle-eelmise aasta kolmandat kohta kordas Janar Mai (Saare Dolomiit) ajaga 20.04,7.

Noorematest meestest oli kolmas Romet Raun (Sparta SS) ajaga 21.10,7. Siinses medalite arvestuses ei ole arvestatud noorte meistrivõistlustel saavutatud medaleid.

Meesveteranide arvestuses kaitses järjekordselt meistritiitlit Kalev Õisnurm (19.51,2). Teise koha sai ajaga 21.22,6 üle-eelmise aasta pronks Jüri Linde (Pöide SS), eelmise aasta kolmandat kohta kordas ajaga 21.27,7 Ahto Jakson (Täppsportlased).

Tõnu Vaher

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 196 korda, sh täna 1)