Võrkpallur Mihkel Tanila: Koondisekutse tuli üllatusena

Eesti meeste võrkpallikoondise uus peatreener Gheorghe Cretu nimetas 22 rahvusmeeskonna kandidaati mais toimuvaks EM-valiksarjaks valmistuvasse meeskonda, kelle hulgas esimest korda on TTÜ-s mängiv temporündaja Mihkel Tanila.

“Eks see kandidaadiks saamine tuli ikka ootamatult,” tunnistas Mihkel Tanila. “Alles sel hooajal sain meeskonnas korralikult mänguaega ja nüüd siis koondisekandidaat. Tore üllatus!”

Enda arvamisest koondise kandidaadiks kuulis Mihkel Tanila juhuslikult. Tema tuttav luges netist koondislaste nimesid ja järsku kuulis ta ka enda oma. “Väga hea meel oli. Olen ikka tahtnud koondisesse saada, aga praegu seda kutset veel ei oodanud,” märkis temporündaja.

Kui Mihkel Tanila alustas hooaega veel TTÜ pingil, siis mäng-mängult tõusis ta meeskonna põhitegijate hulka. Saarlase resultatiivne sekkumine sai määravaks ka detsembris klubi saavutatud karikavõidus.

“Selle hooaja võib lugeda parimaks, sest mänguaega on kõvasti juurde tulnud ja sellega koos olen ka mängukogemust juurde saanud,” lausus Mihkel Tanila. “Meeskonnaga oleks tahtnud kõrgemate kohtade peale mängida, aga seoses põhisidemängija vigastusega ei tulnud meil selle hooaja lõpp kõige paremini välja.”

Mihkel Tanila hinnangul on ta ka mänguliselt arenenud. “Samas oleks igas elemendis veel juurde panna, sest ükski element pole piisavalt hästi vormitud, et saaks rahul olla,” tõdes ta.

Koondise kandidaadiks arvamine on lisanud 22-aastasele võrkpallurile motivatsiooni ja annab indu harjutamiseks. Pärast TTÜ hooaja lõppu käib ta juba jooksmas ja jõusaalis raskusi tõstmas. Tahe end parimast küljest näidata on noormehel suur.

Järgmisel aastal mängib Mihkel Tanila veel TTÜ meeskonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)