Orissaares näeb “Puhkust”

Reedel esietendub Orissaare kultuurimajas Slawomir Mrožeki lühinäidend “Puhkus”. Selle lavastas Ellen Teemus ning mängivad abikaasad Anneli ja Ardo Vahter.

“See on selline lugu, mille sisu on väga aktuaalne praegusel ajal,” ütles Ellen Teemus, lisades, et kirjanik on loo nii kirjutanud, et seal võib igasuguseid asju ise juurde mõelda. Teemus põhjendas, et kuna valida oli kaks head näitlejat, siis ta otsustaski selle lavatüki kasuks. Tegemist ei ole lõbusa looga, pigem on seal nii nagu praegu, et iial ei oska ette kujutada, kus võib tekkida sõjakolle, kuhu inimesed ootamatult sattuda võivad.

Näidendis otsustavad mees ja naine, kes on juba mõnda aega koos elanud, puhkusele sõita. Kuid eneselegi teadmata satuvad nad hoopis kohta, kus on käimas kodusõda. Lavastaja manitses, et publikul tuleb hakata kohe algusest peale kuulama ja kaasa mõtlema, sest muidu võib juhtuda, et lugu saab lihtsalt enne läbi.

Reedel kell 20 algav etendus kestab 35 minutit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 187 korda, sh täna 1)