Naabrid hoidsid ära suurema tuleõnnetuse (2)

SÜTTIS TEADMATA PÕHJUSEL: Päästjad hoidsid ära tule leviku kõrvalasuvale elumajale. Foto: Sander Ilvest

SÜTTIS TEADMATA PÕHJUSEL: Päästjad hoidsid ära tule leviku kõrvalasuvale elumajale. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeval kell 18.49 said päästjad väljakutse Valjala alevikku Posti tänavale, kus põles kokkukukkunud kuur tühja maja kõrval.

Naabermajas elav Tiit Välinurm ütles, et neile tuli õnnetusest teatama koolipoiss Eero Heinsalu, kes õpib Valjala põhikooli 8. klassis. “Eero tuli jooksuga ja ütles meie poisile, et midagi põleb. Poeg tuli siis minu juurde. Läksin kohe sinna, aga siis oli see kuur juba tahapoole külge kokku kukkunud. Teha polnud enam midagi,” rääkis Tiit Välinurm.

Tegemist oli kas vana lambakuuri või suvise loomade hoiukohaga. Tuld võttis ka põleva kuuri kõrval olnud vana õunapuu. Tiit Välinurm oli kindel, et kui tuul olnuks suunaga maja poole, oleks tuld võtnud ka majaga kokku ehitatud lauda räästas. Tühjalt seisev maja, mille lambakuur põles, on müügis.

Maja omanik Jane Keer-oja, kes ise elab Valjala vallas Saklas, ütles, et jumala õnn, et nii läks ja suuremat kahju ei sündinud.

“Tänu naabritele ja nende kiirele tegutsemisele – suur tänu, et nad vaevaks võtsid ja päästjad välja kutsusid!” lausus Keeroja, lisades, et õnneks ei olnud tuli kusagile mujale jõudnud. Millest tulekahju alguse võis saada, ei osanud Jane Keeroja arvata. “Arvati, et poisikesed on seal käinud ja pahandust teinud, aga ega ma muud tea,” ohkas naine.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink ütles, et paraku on sedasi, et iga pisemat sodihunnikupõlengut nad ei uuri, sest kahju keegi ei saanud. “Kui päästjad sündmuskohal kedagi ei näe, ei oska ka arvata, miks see sodi põles,” lausus ta.

Tõnu Veldre, Ivika Laanet

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 437 korda, sh täna 1)