Vaidlusalune puiduladustusplats ei vasta ehitusprojektile (8)

Kaarma vallavolikogu saatis kolmapäeval Kudjape aleviku elanikele vastuskirja Praakli külla rajatava puiduladustusplatsi teemal. Teadupoolest pole aleviku elanikud nõus ladustusplatsist tingitult suureneva liiklusega. 

Vallavalitsusest saadud infole tuginedes märkis volikogu, et paikvaatluse tulemusena on selgeks tehtud, et puiduladustusplats ei ole ehitatud vastavalt projektile, millele oli küsitud ehitusluba.

Samuti ei ole valdaehituse alustamisest teavitatud. Samas tõdes vallavolikogu, et Pähklimetsa tee, mis viib puiduladustusplatsile, vastab raskeveokitele mõeldud normidele. Liikluskoormust saab tõepoolest erinevate vahenditega piirata, samas ei ole volikogu sõnul ükski arengudokument loonud eeldust, et sellel teel liikluskoormus väheneks.

Vallavolikogu esimehe Urmas Lehtsalu mõttekäigu peale, et platsi ei saa enne käiku lasta, kui pole antud kasutusluba, nentis vallavanem Andres Tinno, et praeguse seisuga poleks vallavalitsusel tõesti alust kasutusluba anda. “Samas peab märkima, et seda pole meilt veel küsitud ka,” ütles Tinno.

Neljapäeval laekus Kaarma vallavalitsusest info, et ehituse alustamise teatise on arendaja esitanud tagantjärele, vald jätkab projekti osas ehitusseaduse kohast haldusmenetlust järgmisel nädalal.


TÄPSUSTUS

Eilses Saarte Hääles ilmunud uudisesse “Vaidlusalune puiduladustusplats ei vasta ehitusprojektile” oli autori süül sattunud eksitav väide. Nimelt ei olnud arendajad vallale esitanud ehitise alustamise teatist, mitte ehitusluba, nagu loos väidetud.

Autor palub vabandust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 924 korda, sh täna 1)