Saarlane ületas Viioli riigivarguse rekordi (5)

Kui Avo Viiol pani mängupõrgutes salaja huugama 545 000 eurot Kultuurkapitali raha, siis Saaremaalt pärit Ahto Kalamees kõrvaldas riigiraudtee süsteemist veelgi suurema summa. EVR Cargo nõuab temalt üle 600 000 euro.

Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval, et Ahto Kalamees investeeris riigi raha oma ärisse lootusega samuti võita. Nii Viiol kui ka Kalamees olid kolleegide seas hinnatud mehed, neid peeti usaldusväärseteks tegelasteks. Usaldus jätkus ka siis, kui Kalamehest sai EVR Cargo Lätis asunud tütarfirma Livonia Rail Service juhataja. Keegi ei pannud tähele, et direktorihärra suunas riigile kuuluvast välisettevõttest üha suuremaid summasid lõdvalt oma erafirmasse, ostis muu hulgas ka väärtusliku kinnistu Saaremaal.

“Milleks minna panka laenuametnike ette äriplaanidega alandlikult koogutama, kui saab võtta riigi käest?” kirjutas Ekspressis loo autor Sulev Vedler.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 226 korda, sh täna 1)