Omad poisid kodu uueks looma

Lisaks sellele, et Saaremaal ja Kuressaares elab palju andekaid inimesi, jagub siinsete juurtega silmapaistvaid tegutsejaid ka laia maailma. Jaapanist Kanadani. Tänases lehes on uudis Alar Kongatsist, kes tõestas Kanadas taas oma kuuluvust sealsete tipparhitektide hulka.

Heameel on sellest, et kunagi ka Saarte Hääles portreteeritud mees ei ole lihtsalt Saaremaa juurtega, vaid ta hoiab neid juuri tõesti. Elus päevagi Eestis elamata räägib Kongats puhast eesti keelt ja on ka eesti meelt.

President Toomas Hendrik Ilves on talente koju tagasi kutsunud. Miks ei võiks aga näiteks Saaremaa asjade kohta küsida arvamust Saaremaa juurtega inimestelt, kes siin küll ei ela ega ole ka Saaremaaga seotud. Väljastpoolt paistab ju mull teistsugune kui seestpoolt vaadates.

Teemasid ja mõtteid, mida arutada, oleks kindlasti. Ka näiteks arhitekt Kongatsiga. Kaua otsitud linnaarhitektiks ta meile vahest ei tuleks, kuid küsida nii tema kui ka teiste asjatundjate arvamust Kuressaare keskväljaku kohta – kes tahab betooni, kes lipuväljakut, kes muruplatsi – võiks küll.

Mida arvavad arhitektid, kelle igapäevane töökeskkond on vanast Kuressaarest nii palju erinev?

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)