Orissaare koolimaja läbib uuenduskuuri (2)

Praegu suhteliselt kehvas seisukorras Orissaare koolihoonel on aasta pärast lootust uuele sisule ja ilmele. 

Vallavanem Vello Run-thal rääkis Kadi raadio uudistele, et on koolimaja remontiminekus üsna kindel, ettevalmistustööd selleks praegu juba käivad. “Praegu tegeleme projekteerimisega ja valmistame ette hankedokumente.
Kui need valmis, kuulutame välja hanked,” ütles Runthal.

Koolihoone remonti alustatakse vanast osast, misjärel liigutakse uude tiiba. “Vanas osas vahetatakse aknad, paigaldatakse soojustus, uuendatakse kütte- ja ventilatsioonisüsteem, tehakse siseremont. Põhimõtteliselt saab vanast majast uus,” lausus vallavanem.

Koolihoone remont läheb maksma hinnanguliselt miljoni või natuke rohkem. Riik toetab remonti 861 000 euroga, ülejäänu tuleb valla eelarvest ja laenust.

Renoveeritud koolihoonesse loob vald asukoha ja tingimused ka Orissaare muusikakoolile, mis praegu toimetab neljas majas. Vallavanem sõnas, et usutavasti mõjub koolihoone remont lõppkokkuvõttes hästi nii Orissaare haridusmaastikule kui ka valla rahakotile.

Orissaare gümnaasiumi remondi algus sõltub hangete edukusest, tööd peavad lõppema 31. augustiks 2015.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 579 korda, sh täna 1)