Saarlased tegid Sindi seltsimajas puhta töö

Läinud nädalavahetusel toimus Pärnumaal Sindi seltsimajas nelja maakonna Provintsi Teatri Päev, kuhu Saaremaalt sõitis kuus näitetruppi. Koju toodi koguni viis auhinda kaheksast.

Saaremaa rahvateatri “Jänes Lontkõrv” (lavastaja Väino Uibo) pälvis parima lavastuse tiitli. Parimaks kõrvalosatäitjaks tunnistati aga samas lavastuses rolli teinud Lea Kuldsepp.

Ühe neljast eripreemiast – tervikliku lavastuse eest – sai Salme vallateater etendusega “See, kes avab ukse…” (lavastaja Maire Sillavee). Teise eripreemia noppis Aili Salong Taritu näiteringist stiilipuhta rolli eest Molière’i “Arst vastu tahtmist” lavastuses (valminud Helle Kesküla juhendamisel). Ka parima meesosatäitja tiitel tuli Saaremaale – Virgo Neemrele osatäitmise eest samas Taritu näiteringi lavastuses.

Ülejäänud kaks eripreemiat läks Sõmera näiteringile: “Ma ei tea, mis saab homme” keerulise dramaturgia tasemel esituse eest ning Aire Argele KÕT! teatrist teksti meisterliku esituse eest lavaloos “Kurge oodates”. Parim naisosatäitja oli tänavu aga Kristiina Lõhmus lavastuses “Latern” (teater TRET).

Salme lavastaja Maire Sillavee märkis, et valdava osa konkursil osalejaist moodustasidki saarlased, sest ühtekokku oli truppe 11. “Saaremaa oli tõesti esindatud kuue trupiga, kõigil erinevad lavastused,” sõnas Sillavee.

Žüriisse kuulusid sedakorda Endla teatri lavastaja Enn Keerd, Eesti näitejuhtide teatritrupi juhatuse liige Viivi Metslaid ning näitleja ja lavastaja Rein Laos. Viimast üritas Saarte Hääl ka kommentaariks tabada, saamaks teada, mis olid saarlaste tugevused konkursil, kuid eile see paraku ei õnnestunud.

Nelja maakonna – Lääne, Hiiu, Saare ja Pärnu maakonna provintsiteatripäev toimus kolmandat korda. Esimene nelja maakonna provintsipäev peeti Tornimäel ja teistkordselt saadi kokku möödunud aastal Hiiumaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 494 korda, sh täna 1)