Naiskodukaitse koormusmatka võitsid tarmukad saare naised

VÕIDUKAS NAISKOND: Agnes Heinla, Anneli Õige, Helina Eist ja Liisi Preedin. Foto: Roman Kuznetsov

VÕIDUKAS NAISKOND: Agnes Heinla, Anneli Õige, Helina Eist ja Liisi Preedin. Foto: Roman Kuznetsov

Sel nädalavahetusel Saaremaal toimunud naiskodukaitse koormusmatka võidukarikas jäi saarele. Selle eest hoolitsesid siinsed naiskodukaitsjad Helina Eist, Liisi Preedin, Anneli Õige ja Agnes Heinla.

Teise koha said vaprad naised Valga ringkonnast ja kolmanda koha Rapla ringkonna naised.

“Usun, et saarlasi viis võidule hea tiim,” ütles peakorraldaja, naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktor Piret Paomees, kelle sõnul on võitjad just sellise naiskonnana ju päris mitmetel võistlustel käinud. “Ehk siis kogemused ja üksteise tundmine on sellistel võistlustel väga olulised,” tähendas Paomees.

Esimene võistkond startis koormusmatkale laupäeval kl 5 hommikul ja viimane võistkond lõpetas pühapäeva hommikul kl 5.42. Võistluse pidulik lõpetamine toimus pühapäeval. Rajal tuli läbida 12 kontrollpunkti ja leida üles kuus postkasti, kus olid vihjed uute kontrollpunktide kohta.

Võistlejatel oli vaja tõestada oma osavust sportpüssist ja vibuga laskmisel. Päästeameti punktis tuli tuletõrjevoolikuga keeglit mängida. Tuli ka valida õige tuletegemise komplekt, tuli üles teha ja sellega nöör läbi põletada. Oli ka sideülesanne, kus tuli enne luuret teha ja saadud info siis raadio teel edastada. Sõjavara muuseumi punktis tuli tunda ära ajaloolisi esemeid ja teada nende otstarvet.

“Loomulikult oli vaja osata esmaabi anda ja ületada veetakistus,” märkis Paomees, lisades, et võistlejail tuli tunda ka loodust. Ja kuna praegu on ikkagi tantsupeo aasta, siis pandi võistlejad jooksupolkat tantsima. Peale selle tuli läbida “miiniväli” ja okastraadist takistuse alt läbi roomata.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu ütles, et Saaremaad esindasid väga tublid, hakkamist täis naiskodukaitsjad. “Nende võidule aitas palju kaasa liikumiskiirus, tüdrukud ei jalutanud, vaid astusid tempokalt,” märkis Nõgu, kes ise tegutses n-ö rindereporterina ja nägi saarlaste võistlemist algusest lõpuni.

“Kontrollpunktides tegutsesid nad asjalikult ja rajal oldi rõõmsameelsed, tiim paistis silma oma superhea meeskonnatöö ja vaimsusega. See oli minu hinnangul nende edu võti,” kinnitas Raili Nõgu.

Saaremaa koormusmatkast võttis osa 17 neljaliikmelist võistkonda 14 ringkonnast. Võisteldi Pöide ja Laimjala vallas. Võitnud naiskond lunastas endale pääsme augustis toimuvale Admiral Pitka rahvusvahelisele luurevõistlusele.

Saaremaa ringkonna naised on oma naiskonnaga väljas olnud pea kõikidel koormusmatkadel ning neil on väga hästi läinud. Esikohad on varem koju toodud aastatel 2012, 2010 ja 2007. II koht võideti 2011. aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 618 korda, sh täna 1)