Saare kalamehed said taas koslepi

MEES JA KALA: Seekordse Koslepi edukaim oli Martin “Replay” Meier mandrivõistkonnast, kelle kogusaagiks jäi 11 haugi. Foto: erakogu

MEES JA KALA: Seekordse Koslepi edukaim oli Martin “Replay” Meier mandrivõistkonnast, kelle kogusaagiks jäi 11 haugi. Foto: erakogu

Kalapüügivõistluse korraldaja Aivar Sõrm seekordsest kaotusest suurt numbrit ei teinud, sest juba sügisel tuleb uus võimalus mandri omadele tagasi teha.

Laupäeval peetud võistlusel osales 54 õngitsejat, neist kaks naised. Suurim püütud kala oli 6,97 kilogrammi kaaluv haug, kelle sai õnge otsa IT-alal tegutsev mandrimees Jüri Nurk. Sõrme arvates võis püütud kala 7–8 aastat vana olla.

Kokku saadi kätte 109 üle ühekilost kala. Neist lasti merre tagasi 87, sest võistlejate põhimõtteks on, et kalu tuuakse kaldale nii palju, kui keegi tahab koju viia. Küla mööda laialijagamist ei toimu.

Võistlusarvestusest jäid välja ja läksid vette tagasi kõik alla ühe kilo kaaluvad isendid. Selliseid kalu võis korraldaja sõnul olla 200–300. “See ühekilone alamkaal on meie oma kokkulepe,” selgitas Sõrm, kelle meelest on meres üsna arvestatav populatsioon just sellises suuruses kalu.

Ta oli üsna veendunud, et vette lastud kalad jäävad elama. “Kui kala on ikka kõvasti haiget saanud, siis sellised pannakse lihtsalt kõrvale ja neid vette surema ei saadeta,” rõhutas võistluste korraldaja.

Hoopis ilma kalata jäi üks kolmandik osalejatest. Üks võistelnud naine sai kaks kala ja teine ei ühtegi.

Auhindadena jagati välja kalapüügitarvikud. Nagu ikka anti rändkarikas üldvõitjale ja teine suurima kala püüdjale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 922 korda, sh täna 1)