Ühtse haridusruumi tulevik sõltub valdade ühinemisotsusest

Mis tingimustel hakkavad ühinemisplaane pidava Kaarma valla lapsed edaspidi Kuressaares koolis-lasteaias käima ja linna lapsed Kaarma vallas, selgub pärast Kaarma, Kärla ja Lümanda valla ühinemisotsust. 

Linnavolikogu 24. aprilli istungil tõdes linnapea Hannes Hanso, et kuigi Kaarma vallavalitsusel on Kuressaare linnavalitsusega ühtse haridusruumi leping, pole Kärla ja Lümanda vallaga ühinemisplaane pidav Kaarma vallavalitsus haridusruumi tuleviku osas linnavalitsusega aru pidanud. Kuressaare linna- ja Kaarma vallavalitsuse esindajate reedesel kohtumisel oli aga kõne all just see, mis saab Kuressaare linna ja Kaarma valla ühtsest haridusruumist.

“Meie lepingupunktid toimivad praegu kenasti, aga kuna elu-olu ikka aeg-ajalt muutub, oli vaja veidi arutada,” ütles eilse kokkusaamise kohta linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Tiia Leppik. “Otsustasime, et kui need ühinemise või mitteühinemise asjad on selged, siis räägime uuesti.” Leppiku sõnul praegu Kuressaare ja Kaarma vahelise ühtse haridusruumi lepingu muutmist plaanis ei ole.

Sel õppeaastal käib Kaarma valla lapsi Kuressaare lasteaedades 202, põhikooliastmes õpib neid 312. Kuressaare linna lapsi õpib Kaarma vallas põhikooliastmes neli, lasteaias käib kolm Kuressaare mudilast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 247 korda, sh täna 1)