Laulukarussellile astujad selguvad juba laupäeval

Sel laupäeval toimub Salme rahvamajas Saare maakonna Laululind 2014 ehk konkurss, kus astuvad üles väiksemate laulukonkursside parimad. Siht kõigil üks – pääseda tuleva aasta algul üleriigilisele “Laulukarussellile”.

Sedakorda korraldavad maakondlikku konkurssi muusikaõpetaja Anita Kangur ja Salme rahvamaja sealse kultuurijuhi Maire Sillavee eestvedamisel. Päeva juhivad Taniel Vares, keda võib ehk samuti laululinnuks nimetada, ja Teele Tilts, Salmelt pärit neiu, kes on ka ise Salme Laululinnul osalenud.

“Konkursi tulemusena selguvad Saare maakonna parimad laululapsed, ühtlasi valitakse välja ka kolm saarlaste esindajat Eesti rahvusringhäälingu “Laulukarussell 2015” saatesse,” rääkis Anita Kangur. Saare maakonna Laululinnu konkursil võistlevad Kanguri sõnutsi 3–13-aastased solistid, kes on eelnevalt nelja piirkonna – Kuressaare, Lääne-Saaremaa, Kesk-Saaremaa ja Ida-Saaremaa – lauluvõistlustel oma vanuserühma parimateks tunnistatud. Eelvoorudes osales ligikaudu 400 last ja piirkondlikes vahevoorudes omakorda ca 150 last. “Lõppvõistlusele Salme rahvamajas pääses Saare maakonna 54 parimat lauljat, kes võistlevad kolmes vanusegrupis,” lisas Kangur, kelle sõnul jagunevad lauljad gruppidesse järgmiselt: 3–7-aastased, 8–10-aastased ja 11–13-aastased. “Tublisid laululapsi juhendasid eelvoorudes lasteaedade ja koolide muusikaõpetajad.”

Saare maakonna Laululinnu konkurss koosneb kolmest kontserdist, millele eelnevad vanusegrupiti proovid. Kell 9 alustavad prooviga kõige nooremad, järgmise grupi solistide proov algab kell 11.45 ja kõige vanem rühm saab proovi teha kell 14.45. Erinevate vanuserühmade võistluskontserdid algavad vastavalt kell 10.15, 13 ja 16.15.

Maakondliku lauluvõistluse traditsiooni algataja oli tuntud kultuuritegelane Lea Kuldsepp, kes korraldas konkurssi koguni 15 aastat. Tema tööd jätkas vahepeal ka Kuressaare gümnaasiumi huvikool Inspira. Üleriigilisele “Laulukarussellile” saadeti Saaremaa laululapsed esimest korda aastal 1991.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 357 korda, sh täna 1)