Kuressaare tahab kõigile teha ettepaneku ühinemisläbirääkimisteks (27)

Kuressaare linnavalitsus võttis vastu ja suunas volikogusse eelnõu, mille põhjal tehtaks omavalitsuste ühinemisläbirääkimiste ettepanek kõikidele Saare maakonna omavalitsustele. Ettepaneku eesmärk on kogu Saare maakonna ühendamine üheks omavalitsuseks.

Teadupoolest üritas eelmisel aastal sama eesmärki saavutada maavanem Kaido Kaasik, kuid see sumbus omavalitsuste vastuseisu. Kuressaare linnapea Hannes Hanso avaldas lootust, et linnavalitsusel on sedapidi lähenemisega ehk rohkem õnne.

Hanso toonitas, et tegu on ikkagi läbirääkimiste ettepanekuga ja selle ettepaneku peab tegema volikogu. Kas linnavolikogu valitsuse ettepanekut ka toetab, Hanso arvata ei osanud. Linnapea lisas, et on suhelnud omavalitsustega pärast linnavalitsuses toimunud kärajaid ning tema hinnangul on valdu, kes tuleksid asjaga kiiremini kaasa, samas on skeptilisi omavalitsusi, kes ühinemisega kohe ei haakuks.

“Igatahes saab see pikk protsess olema,” oli linnapea Hanso kindel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 055 korda, sh täna 1)