Muinastalgud Muhu pastoraadis

1. mail peeti Muhu pastoraadis Saaremaa muinsuskaitse seltsi eestvedamisel ning Muhu pärandikooli ja kohaliku kirikukoguduse kaasabil muinastalgud. 

Suurim töö oli ehitusprahi vedamine prügikonteinerisse. Pärast seda jagunes kaheksa talgulist maja peale laiali. Palju tolmu tekitas vanade kipsplaatide seintelt eemaldamine. Tekkinud sodi äravedamist jagus talgute lõpuni.

Töö käigus leiti mitmeid uksepiitade ja põrandaliistude juppe, mida saab tulevikus uute tegemisel näidistena kasutada. Hästisäilinud puitmaterjalist kisti naelad välja, et puitu saaks tulevikus taaskasutada.

Muhu pärandikooli juht Inna Ligi jäi tehtuga rahule. “Nüüd saab hakata planeerima, et kuhu ja mida,” ütles ta pärast kipsplaatide eemaldamist. Juba sel suvel ja sügisel on ajaloolises pastoraadihoones plaanis lubikrohvi- ja saviseinakoolitus korraldada. Uuele betoonpõrandale tulevad aga põrandamaalingud.

Pärast tööd ootasid kõiki talgulisi maitsev talgusupp ja värskest rabarberist kook.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 246 korda, sh täna 1)