Päästjatel uus auto (1)

UUS AUTO: Eelmisel nädalal tutvus päästeameti operatiivkorrapidaja Rainer Ivanov Kuressaare päästemaja ees äsja Saaremaale jõudnud uue juhtimisautoga Toyota RAV4. Rainer on üks neist, kes hakkab uue masinaga sündmuskohtadele sõitma. Foto: Irina Mägi

UUS AUTO: Eelmisel nädalal tutvus päästeameti operatiivkorrapidaja Rainer Ivanov Kuressaare päästemaja ees äsja Saaremaale jõudnud uue juhtimisautoga Toyota RAV4. Rainar on üks neist, kes hakkab uue masinaga sündmuskohtadele sõitma. Foto: Irina Mägi

Eelmisel nädalal said Kuressaare päästjad uue juhtimisauto. Mehi viis aastat teeninud Volkswagen Tiguani vahetas välja Toyota RAV4.

“Juhtimisautosid saadi kokku 16. Eelmised masinad olid tööd teinud viis aastat, misjärel sai nende kasutusrendi aeg täis,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink. Kuna juhtimisautod on pidevalt sõidus ja peavad alati olema väljasõiduvalmis, vahetati masinad välja.

“Mida vanem ja suurema töökoormusega masin on, seda tõenäolisemalt vajab see remonti, kuid juhtimisauto peab alati väljasõiduvalmis olema. Selle tagabki uus masin,” kinnitas Trink.

Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe sõnul hakkab uus auto tegema täpselt sama tööd, mis vana. Eelmise auto aeg sai täis. “Vajalik masin on olemas, aga mingit kvalitatiivset hüpet oodata ei tasu,” arvas Lindmäe.

Operatiivkorrapidaja Rainar Ivanov rõõmustas kõige rohkem auto pagasiosas oleva väljatõmmatava nn kapotitahvli üle. Tahvlile saab sündmuskohal joonistada skeemi, mille abil infot jagada politsei, kiirabi, keskkonnainspektsiooni või muude ametkondadega. Auto katusel oleval vilkuripaneelil on külgedel suunatavad lambid. Esiklaasi taga on pardakaamera, millega jäädvustatakse kogu juhtum saabumise hetkest alates, et seda siis hiljem analüüsida.

Lisavarustusena on automaatkäigukastiga autol tagumise numbrimärgi küljes väike kaamera, mis tagurdamisel näitab juhile, kui kaugele tohib tagurdada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 642 korda, sh täna 1)