Sakla saialaat tuleb taas

Laupäeval korraldab Sakla külaarengu selts juba üheksandat korda emadepäevale pühendatud Sakla saialaada. 

“Loterii on muidugi see, mis on olnud meil hästi menukas,” vastas Sakla külaarengu seltsi juhatuse liige Agnessa Sepp küsimusele, mis on saialaada järjepidevuse võti. Loteriil võib võita nii käsitööd kui ka laada sponsorite Sandla Puidu ja Valjala Ehituse väljapandud loosivõite. Loterii tulu läheb seltsi tegevuse toetamiseks.

Muidugi saab saialaadalt osta saia ning ka leiba ja kooke, mida on küpsetanud Karja Pagar. Oodatud on ka kõik kodused küpsetised. Laada korraldajate sõnul müüjad end eelnevalt registreerima ei pea.

Laadal saab aega veeta ka töötubades. Kristiina Õuna ja Margit Viil õpetavad torditöötoas küpsisetorti tegema, Valjala noortekeskus avab meisterdamise töötoa.

Seekord müüakse saialaadal ka vanavara ning esmakordselt tuleb kohale juuksuribuss. Seltsimajas on aga avatud Sakla kandi naiste kaunis käsitöönäitus. Kultuurilist meelelahutust pakuvad Valjala lasteaia mudilased ja põhikooli õpilased.

Laat algab kl 9 ja kestab orienteeruvalt kl 13-ni. Sakla saialaada algatas Sakla külaarengu seltsi endine esimees Linda Raad ning seda soovist erineda teistest kevadistest laatadest ja luua seltsile oma kindel traditsioon.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 471 korda, sh täna 1)