Tallinn tahab Arnold Rüütlile maad kinkida (2)

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku võõrandada Pirita linnaosas Maarjamäel asuvad kaks kõrvutiasetsevat kinnistut president Arnold Rüütlile.

Elamumaa sihtotstarbega kinnistud võõrandatakse otsustuskorras president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees ning eesmärgiga rajada sellele maa-alale eluase ning ruumid arhiivile, raamatukogule ja Rahvusliku Arengu Fondile, teatas Tallinna linnavalitsus BNS-ile. Künnapuu tänava 5 ja 5A kinnistute kogupindala on 3048 ruutmeetrit.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman kinnitas Ärilehele, et Maarjamäe elamukruntide keskmine turuhind on praegu 150 000 euro ringis.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles, et Tallinn soovib maa Rüütlile anda tasuta, kuid selleks peab riik võimaldama tasuta andmist. “Kruntide eest tuleb seaduse järgi tasuda 65 protsenti riigile. Oleme riigilt küsinud, kas võiks president Rüütli maksmisest vabastada, kuid vastust pole tulnud,” rääkis Võrk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 243 korda, sh täna 1)