Talupojamõistuse naasmine

Kui varem on aasta algus olnud kinnisvaraturul vaikne aeg, siis tänavu on hoogne ost-müük alanud juba esimeses kvartalis.

Miks see nii on, ei oska kindlat vastust anda ka kinnisvaramaaklerid. See aga, et aktiivsemalt on hakatud soetama elamukrunte, on igati mõistetav. Meie suhteliselt vanades majades asuvad korterid on ülehinnatud ja ka kõrgete ülalpidamiskuludega. Ilmselt on inimesed aru saanud, et odavam on ehitada või ka lasta ehitada endale väike maja, kui osta ja pärast üleval pidada võib-olla isegi sama suurt korterit.

See, et viimasel ajal on hakatud ehitama just väiksemaid eramuid, näitab talupojamõistuse naasmist. Tundub, et eestlane on üle saanud oma suurusehullustusest ja mõistnud, et meie oludes, kus kütteperiood on pikk ja sageli ka karm, ei ole mõistlik lossi omada. Ehk on kainenemise põhjus ka see, et pangad ei anna enam nii kergesti laenu. Elada tuleb võimaluste järgi ja mõelda seejuures ka tulevikuvajadustele.

Karta on, et buumi ajal ehitatud kolossid ja ka suured korterid ei leiagi ostjat. Kui just hinda kõvasti alla ei lasta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 220 korda, sh täna 1)