Villu Veskist saab loominguline konsultant

LAHKUMISKALLISTUS: Villu Veskit kallistab Kultuurivara ajutine juht Maris Rebel. Foto: Raul Vinni

LAHKUMISKALLISTUS: Villu Veskit kallistab Kultuurivara ajutine juht Maris Rebel. Foto: Raul Vinni

Eile kella nelja ajal kogunesid Kuressaare kultuurikeskuse proovisaali Kuressaare Kultuurivara senise juhi Villu Veski lahkumispeole kaastöötajad ja linnavalitsuse esindajad.

Veski ameti võtab kuni sügisel toimuva konkursi tulemuste selgumiseni ajutiselt üle Maris Rebel.

Veski ise arvas, et seitse aastat on piisav aeg selleks, et kõik toimuv hakkaks korduma. Oma tööd Kultuurivaras iseloomustas ta Abruka mehe Rein Lembri sõnadega, et selles nimes on kokku liidetud kaks täiesti vastandlikku asja: kultuur ja vara.

Villu Veski rõhutas, et üritusi on korraldatud piisavalt, ent kahjuks peab tema asutuse juhina aru andma Piletilevi korra kuus laekuvate müügitulemuste järgi ja tihti selgub siis, et rahvale pealtnäha hinge läinud esineja kesiste müüginumbrite järgi otsustades linnarahvale tegelikult ei meeldinud.

Veski põhjendas ameti mahapanemist sellega, et ta on endast kõik andnud nii sisuliselt kui ka vormiliselt ja nüüd on vaja aega patareide laadimiseks. Eelmine kord pööras ta elus uue lehekülje, tulles Kuressaarde tööle pärast seda, kui oli seitse aastat ja kaheksa kuud töötanud Viljandi kultuuriakadeemias. Siis tüütas teda ära pidev autoroolis istumine.

Loomingulise konsultandina loodab ta Muhust töö pärast linna sõita paaril päeval nädalas. Tulevasele koostööle lootsid ka kõik eilsed õnnitlejad. Valve Heiberg Saare maavalitsusest kinkis Villule tassi, öeldes, et tegemist on mitte minevikumeenutuse, vaid tulevikutargutusega.

Kuressaare linnapea Hannes Hanso lubas Veskile Endla Tuutma meremaali kinkides, et konsultant saab valida endale kabineti kas kultuurikeskuses või linnavalitsuse hoones. Kultuurivara ajutine juht Maris Rebel kinkis Villu Veskile aga mälupulga fotodega 7,8 aasta jooksul toimunud üritustest.

Tort oli seekord veskikujuline.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 482 korda, sh täna 1)