Välistudengid tulevad saarele abielluma

23.–25. mail toimub Saaremaal teist korda Erasmus Student Network (ESN) Eesti korraldatav üritus “Eesti pulm Saaremaal”. See toob kokku ligi 100 Eestis õppivat välistudengit ja ka külalisi välismaalt.

“Ürituse eesmärk on tutvustada osalejatele eesti pulmakombeid. Selleks viiakse läbi pulmasimulatsioon, kus kaks välistudengit paari pannakse,” ütles eelmise aasta ürituse peakorraldaja, ESN-i kõneisik Mariin Kärp, kelle sõnul korraldab ESN eesti pulma Saaremaal teist korda. Korraldustiimi kuulub ligi 15 vabatahtlikku üle kogu Eesti.

Osalevad Eestis õppivad välistudengid ning oodatakse ka külalisi välismaalt. “Eelmisel kevadel esmakordselt toimunud üritusel tutvustasime välistudengitele vanu eesti pulmatraditsioone ja panime paari kaks Eestis õppivat välistudengit, nii et omamoodi meenutab see üritus Saaremaal traditsiooniks kujunenud klassipulmasid,” tähendas Kärp.

Ta lisas, et korraldajate eesmärk on pakkuda välistudengitele elamus, mida neil kuskil mujal maailmas ei ole võimalik kogeda, samas püütakse elus hoida eesti pulmatraditsioone.

Esimesel õhtul tuleb Loode turismitalus meeleolukas tüdrukute ja poissmeeste õhtu, kus mängitakse traditsioonilisi mänge ja muidugi on kohal ka pillimehed. Ööbitakse vanades Eesti taluhoonetes.

Teisel päeval, 24. mail toimub Kuressaare linnuses kell 16.30 pulmatseremoonia, kus võivad kindlasti osaleda ka pealtvaatajad. Pulmapidu algab Tehumardi puhkekeskuses kell 19. Muidugi osaleb pulmades pulmaisa, on rahvatantsud ja -laulud, pulmamängud ning osalejatele on jagatud erinevad rollid – pruudiröövlid, kontvõõrad, külavanem jne.

Eelmise aasta prantslasest pruut Sara ütles, et kardetavasti ei tule ka tema päris pulmad nii meeleolukad kui oli ESN Eesti korraldatud “Eesti pulm Saaremaal”.

Eelmise aasta pruut ja peigmees olid paar ka päriselt, nad on koos siiamaani ja plaanivad ka sel aastal Prantsusmaalt kohale lennata, et pulmamängust uuesti osa saada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 549 korda, sh täna 1)