Vastukaja: Majanduslikult mõistlik otsus (12)

Vastukaja eilses Saarte Hääles ilmunud arvamusloole “Kaarma + Lümanda = ?”

Lp Mart Mäeker. Mis on teie artikli mõte? Suur hulk inimesi on juba pool aastat tööd teinud ja ühinemislepingusse kirja pannud ning selgitanud, miks kolm valda soovivad ühineda. Palun lugege üleeilsest Saarte Hääle lisalehest.

Kas Kuressaare on tõmbekeskus ainult Kudjapele? Teie arvates peaks riik rohkem sekkuma. IRL on aastaid üritanud tulutult omavalitsusreformi teha. Nüüd, kus reaalsest ühinemise vajadusest aru saavad vallajuhid on suure töö teinud, nimetate seda kunstlikuks? Te pole aru saanud peamisest, et Kaarma ei ühine Lümandaga ja vastupidi, vaid kolme valla territooriumile luuakse täiesti uus vald.

Miks peab majanduslikult mõistlikku otsusesse nii negatiivselt suhtuma?

Usun, et kuna uue valla volikogus on esindatus suuremalt territooriumilt, siis on kergem lahendada ka kohalikke eriarvamusi. Just sellepärast, et kaugemalt on vähem eelarvamusi. See aitaks ehk lahendada ka Kudjape muresid.

Praegused sündmused Ukrainas on imelikul moel üle kandunud ka Saaremaale. Piisab mõnest tulisest kihutuskõnest, kui Kudjapest võib Kaarma ja Taritust Lümanda Krimm saada.

Mart Maastik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 537 korda, sh täna 1)