Suurele peole läheb 20 rühma (1)

XIX tantsupeo “Puudutus” 324 maakondlikku eelproovi on lõppenud. Kunstilise toimkonna otsusel esineb tantsupeol 654 kollektiivi, sh 15 välis-eesti tantsurühma. Saaremaalt pääses peole 20 rühma, mis on Saare maakonna haridus- ja sotsiaalosakonna nõuniku Valve Heibergi sõnul väga hea tulemus.

Saarlastest soovis peole 30 rühma ja 2/3 neist sinna ka pääseb. “Noorte segarühmadest said suurele peole kõik soovijad, B1- ja B2-liigirühmadest samuti,” ütles Heiberg. Naisrühmadest, kus oli kõige suurem konkurss, tahtis peole kaheksa rühma ja neist poolte soov ka täitus.

“Nii et saarlastel on põhjust rõõmustada, sest meie tantsutase on kõrge,” märkis Heiberg, kelle sõnul on ju ka need rühmad, kes peole ei saanud, väga tublid. “Tantsud olid rasked, kõik on ju peo nimel pikalt tööd teinud ja vaeva näinud ning esinemisküpsed on nad kõik.”

Valve Heiberg lisas, et konkurss on lihtsalt nii suur. “Liigijuhid ütlesid ju ise ka, et need ei olnud kerged otsused neil teha, aga midagi pole parata.”

Tänavu läheb suurele peole Saare maakonnast 20 rühma. Viis aastat tagasi pääses pealinna peole 16 rühma. Tantsupeo etendus sünnib enam kui 10 000 inimese ühisel jõul. Tantsijad annavad kolm etendust, mis toimuvad 4.–6. juulini Tallinnas Kalevi keskstaadionil.

Rühmad, kes tänavu tantsupeo esinejate hulka ei mahtunud, on oodatud Kalevi staadionile vaatama 4. juuli tantsupeo peaproov-etendust. Täpsem teave tasuta pääsmete kohta edastatakse otse rühmadele.

Kes lauljatest suurele peole pääsevad, selgub mai lõpuks, kuna ülevaatused veel käivad.

PEOLE SÕIDAVAD SAAREMAALT

Lasterühmadest Saaremaa ühisgümnaasiumi rahvatantsurühma Öieti 2.–3. klassi lasterühm (juh Kersti Truverk ja Eena Mark); Kuressaare gümnaasiumi 5.–6. kl rühm Sõlesepad (Merle Tustit); Leisi keskkooli 5.–6. kl segarühm (Meeli Stankevitš). Naisrühmadest Kaarma Kargus (Kai Kiik); Kadaka Mari (Virge Varilepp); Tokkroes (Anne Keerd); Ritsikas (Merle Sillavee). Neidude liikumisrühmadest Saaremaa võimlemisklubi Gymnastica (juh Tiiu Haavik). B1-segarühmadest: Piiprellid (Eena Mark); Keeris (Kalle Kadarik); Taritu Lender (Aili Salong); Tõmba, Jüri (Virge Varilepp). B2-segarühmadest Lümanda Rummaja (Ulvi Põld). Noorte segarühmadest KG Sõlesepad (juh Merle Tustit); Leisi keskkooli Üheskoos (Meeli Stankevitš), Orissaare kultuurimaja Viirelind (Anne Keerd, Anu Viljaste); SÜG-i C-segarühm Öieti (Eena Mark, Piret Paomees) ja SÜG-i C-segarühm Öieti 16 (Eena Mark). D-segarühmadest Salme Varbarööm (Merle ja Reet Sillavee) ja Tornimäe segarühm (Ene Laak).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 582 korda, sh täna 1)