Habemega või habemeta

Ütlus “Meest sõnast, härga sarvest” kehtib ka tänapäeval. Mis sest, et paljud meist ei pruugi härga oma silmaga näinudki olla.

Saarlasel Urmo Talistul tuleb aga oma lubadus – vändata jalgrattasadulas Saaremaale ring peale – teoks teha. Sest Eurovisioni lauluvõistlusel Austriat esindanud Conchita Wurst ehk “habemega naine” krooniti tõepoolest selle konkursi võitjaks.

Ehk poleks Talistu pidanud nii kergekäeliselt lubadust andma? Pole ju ligi kolmesajakilomeetrine matk marsruudil Kuressaare–Sõrve–Lümanda–Kihelkonna–Mustjala–Leisi–Orissaare–Tornimäe–Laimjala–Kuressaare mingi käkitegu. Võimalus, et just “habemega naine” lauluvõistluse kinni paneb, oli aga üsna suur.

Sest Eurovisioni puhul, tahame seda või mitte, näib kehtivat reegel: tavaline “ei müü” ja see näib kehtivat pigem laval pakutava vaatemängu kui laulu enda kohta. Ja mida vägevam, kummalisem või lausa šokeerivam see vaatemäng on, seda suuremad on laulu võiduvõimalused.

Eurovisioni on nimetatud küll palaganiks, küll vähemuste pillerkaariks. Kes nõustub, kes mitte. Tolerantsi küsimus?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)