Karl-Patrick Lauk koges Poolas julma võidusõitu

1.–4. maini Poolas toimunud La Coupe du Président de la Ville de Grudziadz nimelisel maailmakarikaetapil 21. kohaga Eesti juunioride maanteerattakoondise parim olnud Karl-Patrick Lauk on pettunud võidusõidul valitsenud kultuurituses.

“Ei osanud alguses asjast midagi oodata, aga asi oli rattaspordist väga kaugel,” tunnistas Karl-Patrick Lauk. “Mina pole sellises rattakultuuris üles kasvanud, kus viisakus täielikult puudub. Tuuri iseloomustas üks suur kukkumine. Ainult kukuti, lõhuti tehnikat, pundis kakeldi ja nii edasi. Korralik põrgu. Pundis iga liigutuse peale ainult vannuti väga ropult, minu arust nii ikka ei tohiks olla.”

Ometi sõitis saarlane välja Eesti koondise parima tulemuse, 21. koha. Karl-Patrick Lauk üritas saada ka parima sprinteri särki, aga eelviimasel etapil kukkus üks taanlane finišikurvis, tõmmates ka saarlase kaasa. “Nüüd tagasi vaadates näib, et need vahekapunnid maksid mulle särgi, olin arvestuses kolmas, parim koht etapilt tuli üheksas,” märkis rattur.

Karl-Patrick Laugu sõnul ei jäänud ta üldse rahule, sest oleks tahtnud etapivõidu kirja saada. Juunioride meeskonnaga pole ta aga eriti sõita saanud ning seega koostöö veel väga ei klapi.

“Üldiselt olen pettunud ja minu arust see polnud rattasport,” tunnistas ta. “Rattaga sõidetakse võidu, siin oli aga kõigil vaja näidata, kui äge või lai vend keegi on. Tahad kakelda või kurja nägu teha, aga palun, mingil vabal ajal, tahad kukkuda, tee seda kuskil mujal. Laks laksu alla. Üks vend sõitis ennast peaaegu surnuks, pani läbi auto tagaklaasi autosse.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 85 korda, sh täna 1)