Pöide tegusaim naine on Ly Miil

PÖIDE TEGUSAIM NAINE: Pöide valla külaelu- ja kultuurikomisjoni esimees Aili Juhkam (vasakul), Pöide tegusaim naine Ly Miil ja vallavanem Andres Hanso. Foto: Peeter Laas

PÖIDE TEGUSAIM NAINE: Pöide valla külaelu- ja kultuurikomisjoni esimees Aili Juhkam (vasakul), Pöide tegusaim naine Ly Miil ja vallavanem Andres Hanso. Foto: Peeter Laas

Pühapäeval kuulutati Tornimäe rahvamajas pidulikul emadepäevakontserdil välja Pöide valla aasta tegusaim naine, kelleks osutus kahe lapse ema Ly Miil.

“Kuna aasta tegija ja tegu jäid meil vabariigi aastapäeval valimata, siis mõtlesime, et teeme külaelu- ja kultuurikomisjoniga üleskutse ning kuulutame sel aastal välja Pöide aasta tegusaima naise ja ema,” ütles Pöide valla külaelu- ja kultuurikomisjoni esimees Aili Juhkam. Tema sõnul esitati seekord kandidaate uskumatult palju, kokku 13.

“Kuna tiitel oli seotud ikkagi emadepäevaga, siis lähtusime ka sellest, et oleks tegemist emaga, kes oleks samas tegus naine,” tähendas Juhkam, kelle sõnul on Ly tegus ja vastutulelik ning aktiivne naine. “Iga kord, kui oli vaja näiteks kusagile võistlustele minna, tuli ta koos oma mehega ja ajas ka sõbrad kodust välja,” märkis Aili Juhkam.

Praegu Tornimäe lasteaias asendusõpetajana töötav, kuid varem ka noortekeskuses tööl olnud Ly Miil tunnistas, et temale tuli selline tiitel küll ootamatult. “Toimetasin just lastega seal esinemiste vahepeal ja siis äkki kõlas minu nimi üle saali,” rääkis ta, lisades, et siis ta mõelnud küll, et kuhu ta nüüd minema peab. “Aga ei, võtsin vastu ja olen väga tänulik tähelepanu eest,” rõõmustas Pöide valla tegusaim naine.

Ly sõnul unistas ta lapsena küll advokaadiks, tantsijaks ja lauljaks saamisest, aga läks nii, et temast sai hoopis kahe lapse ema. Ning seda ei ole ta kordagi kahetsenud. Poeg Braian on 8-aastane ja õpib Tornimäe põhikoolis, 4-aastane tütar Brenda käib Tornimäe lasteaias. Küsimusele, kas saadud tiitel tema elus ka midagi muudab, vastas Mui külas elav Ly Miil, et muudab nii palju, et tuleb tõsiselt tööd edasi teha. “Ei saa kuidagi pead norgu lasta, muidu vaadatakse, et ei olegi enam nii usin,” muigas ta.

Tegusa naise tiitliga kaasnesid suur lillekimp ja suur vaas, millele graveeritud “Pöide valla aasta tegusaim naine 2014”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 693 korda, sh täna 1)