Eesti peaks vastu võtma 326 pagulast (22)

Euroopa Komisjoni ümberasustamiskava kohaselt peaks Eesti vastu võtma 326 pagulast, selgub Komisjoni veebilehel avaldatud dokumendist.

Euroopa Komisjon esitles eile Euroopa rände tegevuskava Vahemere kriisisituatsiooni kiireks lahendamiseks. Komisjon teatas, et teeb mai lõpus ettepaneku EL-i ümberasustamiskava kohta, mille raames tagatakse kõikide liikmesriikide peale kokku 20 000 kohta Euroopas selgelt rahvusvahelist kaitset vajavatele põgenikele.

Eesti ümberasustamiskvoot on suurem kui näiteks Soome, Läti või Leedu kvoot. Nii peaks Soome ettepaneku kohaselt vastu võtma 1,46 protsenti ehk 293 pagulast, Läti 1,1 protsenti ehk 220 pagulast ja Leedu 1,03 protsenti ehk 207 pagulast.

Kõige rohkem võtaksid pagulasi Euroopa Komisjoni kava kohaselt vastu Saksamaa, Prantsusmaa ja Ühendkuningriik, vastavalt siis 3086, 2375 ja 2309 pagulast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 680 korda, sh täna 1)