Kavandi kandi külade kokkutulek

KOKKUTULEKU AVAMISEL: lipu heiskasid Anton Paling, Elmar Sünter, Endel Jurkatam. Abistas Laine Sünter. Foto: Karmen Riik-Romanenkov

KOKKUTULEKU AVAMISEL: lipu heiskasid Anton Paling, Elmar Sünter, Endel Jurkatam. Abistas Laine Sünter. Foto: Karmen Riik-Romanenkov

27. juunil toimus Kavandi seltsimaja juures Kavandi kandi kümne küla kokkutulek. 

Alustasime päeva kokkutuleku avamisega, kus sõna said Orissaare vallavanem Vello Runthal ning kauaaegne õpetaja, Kavandi külast pärit Maie Opkaup. Jüri Hiioväin kinkis meie seltsile Eesti Vabariigi lipu, mis pärit Maasi vallamajast (hilisem Kavandi koolimaja). Kui Maasi vald 1939. a Pöide vallaga ühines, siis võttis Georg Jurkatam selle lipu Maasi vallamaja juurest maha. Jüri Hiioväin tõi selle lipu vanaema aidast välja aastal 1990. See lipp on tõeline reliikvia, mida selts lubab nüüd hoida ja tähtsatel hetkedel kasutada.

Avamisel laulsid meile Rannaküla tüdrukud Liisa ja Hiie, klaveril saatis neid ema Tiina Sünter.

Kui pidulik osa läbi, kõndisid kõik maja taha vaatama Orissaare kultuurimaja näiteringi etendust “Soolane suudlus”. Pärast etendust said kõik kokkutulnud suppi ja suitsulesta.

Päev läks edasi sportlike mängude, lastevõistluste ja filmimeenutustega ning kes soovis, sai külastada Kavandi kalmistupüha. Lapsed võisid tegutseda voolimistöötoas, võistelda ja elada oma energiat välja batuudil.

Õhtupoole pakkus külakosti Tornimäe rahvamaja naisansambel Vokiratas ja pärast seda oli võimalus maitsta mitme koogimeistri küpsetisi. Väike kehakinnitus tehtud, oligi aeg tantsuks. Tantsumuusikat tegid meile Taivu Parbus ja Tagavere poisid Marko Mägi juhatusel. Et ilm ikka soojem oleks, sai õhtul süüdatud ka jaanilõke.

Tänan kokkutuleku kordamineku eest Orissaare vallavalitsust, KÜSK-i, Marko Mäge ja tema meeskonda, Tiina Sünterit, Aadu Vinkelit, Orezare näiteringi, Orissaare kultuurimaja, naisansamblit Vokiratas, Taivo Parbust, Piret Kolka, Valge Varese trahterit, Märt Sõpra, Kariina Tambut, Ivar Russi, perekond Rummi, Liia Hoppi, Maia Vinkelit, perekond Romanenkovi, Marta Riiki, Elna Randa, Aarne Põlluäärt, Raivo Humalat, Marko Palingut.

Kohtumiseni viie aasta pärast!

Krista Riik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 265 korda, sh täna 1)