Orissaare valla jaanituli Tagaverel

Traditsiooniline Orissaare valla jaanituli süüdati 22. juunil. Esmakordselt toimus valla jaanituli Tagaverel, kuhu oli kokku tulnud mitusada inimest nii lähiümbrusest kui ka mandrilt.

Kell 12 alustati võrkpallivõistlusega, mis tõi kohale osavõtjaid mitmest vallast. Pea kolm tundi kestnud võistluste võitjaks osutus seekord Valjala.

Lisaks põhitoitlustajale avati palliplatsi kõrval välikohvik Kaljumäe Dünamo, kus jaanipäevalistele pakuti laste valmistatud head ja paremat.

Õhtune programm algas lastemängudega. Lennutati paberist volditud lennukeid, võisteldi kummikujooksus ja võeti osa põnevast aardejahist. Õhtujuht ja võistluste läbiviija oli Ats Rander, kes eelmisel aastal koos oma ansambli ja Kanal 2 võttemeeskonnaga Saaremaal tuuritades ka Tagavere jaanitulel kuulsust kogus.

Laste järel asusid võistlema ka noored ja täiskasvanud, kes said end proovile panna kärurallis, köieveos ja liba-triatlonis. Enne jaanilõkke süütamist esines publikule Anne Keerdi rahvatantsu rühm Leisberg. Pärast lõkke süütamist astus lavale ansambel Veskikivi, kes oma meeleolukate lugudega rahva tantsuplatsile meelitas. Puhkepausidel pakkusid meelelahutust ja silmailu line- ja kõhutantsijad.

Jaanitule korraldajad Laura Leidas, Tõnn Mägi ja Pille Aus tänavad kõiki sponsoreid ja toetajaid, kelle abiga jaanipäev edukalt peetud sai. Järgmisel aastal plaanitakse valla jaanituli korraldada taas Orissaares.

Pille Aus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 136 korda, sh täna 1)