Koigi raba ootab teist juurdepääsu

ILUS: Janne Mets (vasakul), Vello Runthal ja Elle Mäe imetlemas Koigi raba kaunidust. Foto: Tambet Allik

ILUS: Janne Mets (vasakul), Vello Runthal ja Elle Mäe imetlemas Koigi raba kaunidust. Foto: Tambet Allik

Ligemale poolsada loodushuvilist osales laupäeval Koigi raba õppe-matkaraja laiendamise ideed tutvustaval seminar-matkal.

Ürituse üks eestvedajaid, MTÜ Tagavere Optimistid liige Elle Mäe rääkis, et seminar-matka eesmärk oli koguda mõtteid seoses ideega avada Koigi rabasse sissepääs Orissaare vallast Väljakülast, et luua loodushuvilistele suuremad võimalused Koigi raba kui haruldase loodusobjektiga tutvumiseks. Praegune ametlik juurdepääs asub Pöide vallas, millist marsruuti mööda sisenejaid ootab ees värskelt RMK poolt rekonstrueeritud matkarada, mis hakkab peale Pikkjärve lähedalt. Uus rada saab aga alguse mahasõiduga Kuivastu maanteelt ja läheneb rabale Ümmarguse järve poolt.

Elle Mäe sõnul on nende eesmärk varustada tee viitadega, luua infopunkt ja kergesti läbitavad rajad sisenemisega Koigi rappa mõlemalt poolt – Koigi ja Väljaküla külast. “Matkamine rabas laiendab silmaringi, tutvustab sealset loomastikku ja taimestikku ja õpetab hoidma habrast loodust,” põhjendas Mäe ettevõtmise vajalikkust.

Seminari avasõnad lausunud ja kogu laupäevase matka kaasa teinud Orissaare vallavanem Vello Runthal lubas, et matkaraja projekt lisatakse valla arengukavasse, mis aitab kaasa sobivate rahastamisallikate leidmiseks. Et seminar-matk toimus nädalavahetusel, jäid kohale tulemata RMK, keskkonnaameti ja Saaremaa omavalitsuste liidu esindajad.

22. augusti seminar-matka korraldajad olid Tagavere Optimistid ja projekti “Tervise Ilmajaam – koolitused kogukondadele” 8-liikmeline naiskond.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 816 korda, sh täna 1)