Kuressaare fotopäeval lennatakse unes ja ilmsi

Kuressaare 5. fotopäeval “Varjatud ilu” on fookuses droonid ja aktifoto.

Väikese juubeli puhul on sel aastal nii mõnigi asi teisiti. Peakorraldaja Lembit Michelson selgitas, et esmakordselt on fotohuvilistel plaanis minna õue. “Lennuload on hangitud ja linnavalitsuselt luba saadud, nii et võime hoovi peal katsetada ja näidata (droone – toim),” rääkis Michelson. Samuti on esmakordselt üks töötubadest tasuline, nimelt aktifoto töötuba “Keha pildis”, mida juhendab Lembit Michelson ise.

Laupäeval kell 11 Kuressaare kultuurikeskuses algaval fotopäeval saab kuulata ka vabakutselise fotograafi Peeter Lauritsa loengut “Varjatud ilu”. Lembit Michelson toonitas, et sel aastal on väga tugev peaesineja. Mitmed Lauritsa näitused on tema sõnul omaette teetähised eesti fotograafias.

“Ta mõtleb oma mallide alusel ja läheneb (pildistamisele – toim) filosoofiliselt,” lisas korraldaja.

Michelson soovitab fotopäevale oma fotoaparaadid kindlasti kaasa võtta, et neid töötubades kasutada. Samuti saab fotopäeval profifotograafidelt nõu küsida.

Lembit Michelsoni sõnul on fotopäeval mitu eesmärki. Saarlasteni soovitakse tuua nii põnevaid fotosid, huvitavaid inimesi kui ka teadmisi uuema aja tehnikast. “Kes on rohkem huvitatud, nendel aitame taset tõsta, teistel lihtsalt maailmapilti avardada,” märkis Michelson.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 119 korda, sh täna 1)