Lillemets ja Treiel Leedus rekordilainel

HOOJOOKSUL: Risto Lillemetsal õnnestus oma hea vorm realiseerida korralikuks tulemuseks. ALVER KIVI

HOOJOOKSUL: Risto Lillemetsal õnnestus oma hea vorm realiseerida korralikuks tulemuseks.
ALVER KIVI

Reedel ja laupäeval Šiauliais toimunud Balti noorte talvisel mitmevõistluse maavõistlusel kaitsesid meesjuunioride arvestuses tiitlit Eesti koondises võistelnud Risto Lillemets ja Johannes Treiel, kes püstitasid ka ohtralt isiklikke rekordeid.

Individuaalselt sai esikoha Kristo Simulask 5380 punktiga. Järgnesid leedulane Matas Adamonis 5351 ja Risto Lillemets 5261 punktiga. Johannes Treiel sai 5074 punktiga viienda koha. Mõlemale saarlasele olid need uued isiklikud rekordid.

Treener Andres Laide ütles, et Risto Lillemets ja Johannes Treiel tegid väga kõva võistluse. “Seekord oli väga kõrge tase, sest näiteks Johannese tulemusega oleks eelmisel aastal selle võistluse võitnud,” rääkis ta. “Mõlemad poisid tegid peaaegu maksimaalse võistluse. Arengut on olnud kõikidel aladel, mõnes kohas said määravaks vaid tehnilised nüansid. Johannese tõkkejooks oli väga kõrgest klassist ja see on Eesti juunioride arvestuses viimaste aastate üks paremaid tulemusi.”

Saarlased läbisid kogu võistluse stabiilselt heal tasemel. 60 m jooks: Johannes Treiel 7,25 (isiklik rekord); Risto Lillemets 7,39 (isiklik rekord). Kaugushüpe: Risto Lillemets 6.65 (isiklik rekord); Johannes Treiel 6.52. Kuulitõuge: Johannes Treiel 12.46 (isiklik rekord); Risto Lillemets 11.88. Kõrgushüpe: Risto Lillemets 1.97 (isiklik rekord); Johannes Treiel 1.85.

60 m tõkkejooks: Johannes Treiel 8,14 (isiklik rekord); Risto Lillemets 8,37 (isiklik rekord). Teivashüpe: Risto Lillemets 4.30, Johannes Treiel 4.00 (isiklik rekord). 1000 m: Risto Lillemets 2.45,58 (isiklik rekord); Johannes Treiel 2.55,59 (isiklik rekord).

“Vormi annab veel lihvida,” rääkis Andres Laide. “Kuigi juba nüüd tuli neil mitu ala nii hästi välja, et paneb mõtlema, kas annab veel üldse juurde panna. Aga teeme trenni edasi ja vaatab, mis saab.”

Laide sõnul sisendab hea algus optimismi kogu aastaks ja ka välishooajaks. Sihikule on näiteks võetud suvel Poolas toimuvad maailmameistrivõistlused.

“Üritame muidugi mitmevõistluses, aga Johannesel on head võimalused täita ka tõkkejooksu norm 14,20,” märkis Andres Laide. Eesti kogus parimana 15 715 punkti, järgnesid Läti 13692 ja Leedu 15 052 punktiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 288 korda, sh täna 1)