Mängiti suurmeister Paul Kerese mälestuseks

Rahvusvahelise maleföderatsiooni poolt Paul Kerese aastaks kuulutatud 2016. aasta maleüritused Eestis algasid Tallinnas rahvusvahelise noorteturniiriga Tallinn 2016, mis toimus 4.–7. jaanuaril. Meie maakonnast osale kolm noormaletajat.

Üldse oli seitsmevoorulistel Šveitsi süsteemis toimunud turniiridel mängimas 27 neidu ja 81 noormeest. Väliskülalisi oli Venemaalt, Lätist ja Soomest.

Neidude turniiril näitas südikat mängu Siret Sui, kes sai nelja punktiga märkimisväärse 11. koha. Tema vend Andres Sui kogus noormeeste turniiril 4,5 punkti, olles sellega 18. kohal. Mõlemad omandasid seeläbi õiguse osaleda Eesti kuni 16- ja 18-aastaste meistrivõistluste finaalturniiril. Kolmas saarlaste esindaja Andre Koppel pidi leppima 3,5 punkti ja 45. kohaga.

Maakonna meistrivõistlustel kiirmales mängiti kuues osavõistlus. Kaheksa osavõtjaga turniiril jagasid esikohta Rain Kilumets ja Martin Kallas, kes mõlemad kogusid 5,5 punkti. Kolmandat kohta jagasid 4,5 punkti kogunud Arvo Kallas ja Hugo Tõrs.

Saaremaa ühisgümnaasiumis, kus maleõpetust jagatakse kõigile algklasside õpilastele, on üles seatud Paul Kerese elu ja maleloomingut kajastav näitus. Malehuvilistele korraldatakse vestlusi suurmeistri elust. 22. jaanuaril on külla kutsutud kooli vilistlane Andres Kuusk – mõttemängude kolmekordne maailmameister, kes nende mängude tutvustamise järel annab malesimultaani kõigile soovijaile. Teretulnud on ka teiste koolide õpilased.

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 111 korda, sh täna 1)