Sassi stipendiumiga tunnustati Irma Jäed

SASSI STIPENDIUMI LAUREAAT: Tornimäe põhikooli 8. klassi õpilane Irma Jäe on tänavune Sassi stipendiumi laureaat. Mullu nimetati Irma Eesti parimaks nooreks pärimusmuusikuks. KALMER SAAR

SASSI STIPENDIUMI LAUREAAT: Tornimäe põhikooli 8. klassi õpilane Irma Jäe on tänavune Sassi stipendiumi laureaat. Mullu nimetati Irma Eesti parimaks nooreks pärimusmuusikuks.
KALMER SAAR

Laupäeval Orissaare kultuurimajas toimunud 14. kandlepäeval, mis oli pühendatud rahvamuusik Vassili Sepa sajandale sünniaastapäevale, andis varalahkunud pärimusmuusiku Aleksander Sünteri (30.12.1971 – 26.01.2014) lesk Tiina Sünter üle Sassi stipendiumi Orissaare muusikakoolis kandlemängu õppivale Tornimäe põhikooli VIII klassi õpilasele Irma Jäele.

Noore saarlase pillimänguoskust hinnati möödunud aastal kõrgelt ka üleriigilises ulatuses. 2015. aastal pälvis Irma Jäe Eesti parima noore pärimusmuusiku tiitli.

Orissaare muusikakooli, kultuurimaja ja vallavalitsuse koostööna pandi Sassi stipendiumile alus 2014. aastal pärast Aleksander Sünteri lahkumist teispoolsusse. 300-eurone stipendium võimaldab selle saajal osaleda Viljandi Folgil noore muusiku koolitusel. “Viljandi kultuuriakadeemia võimaldab meie stipendiaadile tasuta öömaja,” märkis kandleõpetaja Õie Pärtel.

Kandlepäeva kontserdil esines Irma Jäe publikule ka paari soolopalaga.

Vastne Sassi stipendiumi laureaat oli tunnustusest meeldivalt üllatunud, öeldes, et ongi seadnud endale eesmärgiks pärast gümnaasiumi lõpetamist muusikat edasi õppida. Peale kandlemängu oskab Irma mängida ka kitarri ja klaverit. Laulupidudel on ta osalenud koorilauljana.

Esimese Sassi stipendiumi sai kaks aastat tagasi kandlemängija Ann Kärner. Möödunud aastal stipendiumi välja ei antud.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 712 korda, sh täna 1)