Lääne-Saare valla töötajate palgad tõusid (10)

Lääne-Saare vallavalitsus kinnitas 12. jaanuaril valla hallatavate asutuste töötajate koosseisud ja palgamäärad, mis suurendas madalama palgaga personali sissetulekuid.

Palk tõusis madalapalgalistel, kellel oleks see muidu alampalgale n-ö jalgu jäänud, ja pedagoogilisel personalil – nii lasteaedades kui ka koolides, selgitas valla infotöötaja Merike Lipu. Ta lisas, et ametnikel palka ei tõstetud.

Valla finantsjuhi Helle Alasi sõnul on võrreldes valdade ühinemiseelse ajaga palgas enim võitnud Lümanda piirkonna hallatavate asutuste töötajad. Näiteks täiskohaga lasteaiaõpetajate palgamäär oli 2014. aastal Lümandas 540 eurot, Kaarmal 640 eurot ja Kärlal 800 eurot. Ühinemisjärgselt tõusis see kõigil 800 eurole ehk võitsid Lümanda ja Kaarma lasteaedade õpetajad. Uuest aastast on lasteaiaõpetajate palgamäär 850 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 857 korda, sh täna 1)